PowNed-baas Weesie: ‘We zitten elke avond in Jinek!’

Geplaatst op Fri 19 Jan 2018 om 8:30

PowNed-baas Dominique Weesie vindt de suggestie dat zijn omroep nauwelijks iets zou doen voor de 3,8 miljoen euro subsidie per jaar onzinnig. Dat laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Nu de PowNews Flits van de buis is gehaald door NPO 3, heeft PowNed geen vaste plek meer op de lineaire televisie. Het leidt tot vragen over wat er met de PowNed-miljoenen gebeurt. Genoeg, stelt Weesie. “Je kunt ‘s avonds Pauw of Jinek niet aanzetten of we zitten erin“, laat hij weten.

Dat de paar minuten durende PowNews Flits – een compilatie van de YouTube-filmpjes van de omroep – is gestopt, was een wens van PowNed zélf, aldus Weesie. “De ene keer werd het om half tien uitgezonden, dan weer na middernacht. Het was onvindbaar. Laten we ons op online richten, heb ik toen gezegd. Daar zit onze doelgroep, de jongeren.

Toch blijft PowNed wel te zien op televisie. Dat moet ook van de Mediawet. “Zo maken we nu bijvoorbeeld een serie over de bitcoin. Deze komt voor de zomer op tv en er komt een bitcoin-journaal online“, vertelt Weesie bij het ANP.

PowNed heeft nog wel een vast programma op de radio, namelijk de twee uur durende show van Prem Radhakishun.

Foto: PowNed
10 Reacties op “PowNed-baas Weesie: ‘We zitten elke avond in Jinek!’”


 1. OMG

  Goed, laat de voorstanders van deze NPO maar eens komen met fatsoenlijke onderbouwing waarom dit zuilensysteem anno 2018 nog steeds relevant is?

  Laten we asjeblieft stoppen met al die losse omroepen en er gewoon 1 sterke publieke omroep van maken, naar voorbeeld van de Vlaamse VRT. Zonder reclame.

 2. Frans

  van die 3 en half miljoen stroomt een miljoen in Weesie zijn eigen zakken

  Gods geklaagd dat er geen controle op is… gewoon stoppen met deze manier van tv maken… wat is de noodzaak van omroepen als PowNed en Vara

  heben ze geen idee meer, dan sturen ze iemand met een mobiele camera de wereld rond voor een volgend reis programma

 3. A.Zijn

  Reclame op je hoofd, OMG!

 4. Nicole

  Weesie is natuurlijk onbetrouwbaar.

 5. Piet

  Geluk Pow je kruipt er bij die criminele VVD’ers bijna in.

 6. critikast

  Zijn hele gezicht verraadt onbetrouwbaarheid. Glad, gemeen, achterbaks, zonder scrupules..en al die inhoudsloze programma’s waar niemand naar kijkt. Opheffen dat zootje !

 7. Bart

  @OMG Helemaal eens!

 8. GW

  Toen de oprichters zeiden dat ze hun zakken gingen vullen met belastinggeld “gewoon omdat het kan” dachten veel kijkers dat ze het niet oprecht meenden. Ze meenden het wel. Er zat geen spoor van ironie in die uitspraak.

  Toen eenmaal de eerste zak met geld binnen geharkt was, heeft Powned voor de bühne nog een jaar of anderhalf een soort omhooggevallen bezemkast-TV gemaakt. Oh ja, en heel veel vox popjes. Want het dertigduizendste voxpopje op hetzelfde plein in Amsterdam is toch écht wezenlijk anders dan het eerste voxpopje op hetzelfde plein in Amsterdam. Doe er regelmatig nog wat snufjes zwaaiende vuisten bij en je hebt het zoveelste geforceerde OPHEF-item met Dennis. Het is vanaf dag één luie, compleet visieloze TV geweest. Een gebrek aan inhoud had nog verbloemd kunnen worden door de vorm, maar zelfs de vorm was net zo muf als een gebruikte Tena lady.

  Visieloos + geldgraaierij + wanbeleid (hai Roeland Mackloet) = doodssteek voor Powned.

 9. Achim

  Zolang de aanrandersite joop.nl wordt gesponsord met VARA belastingsgeld hebben we Powned heel hard nodig.

 10. Bert

  Het is de keuze aan de politiek om dit in stand te houden. Zo lang de meerderheid van de Nederlanders op partijen stemmen die dit in stand houden moeten we niet zeuren. Dat schijnt democratie te zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.