PowNed-baas Weesie: ‘We zitten elke avond in Jinek!’

PowNed-baas Dominique Weesie vindt de suggestie dat zijn omroep nauwelijks iets zou doen voor de 3,8 miljoen euro subsidie per jaar onzinnig. Dat laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Nu de PowNews Flits van de buis is gehaald door NPO 3, heeft PowNed geen vaste plek meer op de lineaire televisie. Het leidt tot vragen over wat er met de PowNed-miljoenen gebeurt. Genoeg, stelt Weesie. “Je kunt ’s avonds Pauw of Jinek niet aanzetten of we zitten erin“, laat hij weten.

Dat de paar minuten durende PowNews Flits – een compilatie van de YouTube-filmpjes van de omroep – is gestopt, was een wens van PowNed zélf, aldus Weesie. “De ene keer werd het om half tien uitgezonden, dan weer na middernacht. Het was onvindbaar. Laten we ons op online richten, heb ik toen gezegd. Daar zit onze doelgroep, de jongeren.

Toch blijft PowNed wel te zien op televisie. Dat moet ook van de Mediawet. “Zo maken we nu bijvoorbeeld een serie over de bitcoin. Deze komt voor de zomer op tv en er komt een bitcoin-journaal online“, vertelt Weesie bij het ANP.

PowNed heeft nog wel een vast programma op de radio, namelijk de twee uur durende show van Prem Radhakishun.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen