Mouthaan schrikt van overdosis Engels in RTL-vacature

De vacature voor eindredacteur van het nieuwe woonplatform van RTL bevat wel héél erg veel Engelstalige leenwoorden. Dat vindt RTL Nieuws-journalist Erik Mouthaan, laat hij weten op Twitter. RTL is op zoek naar ‘interiorlovers met de juiste makers skills die nog niet bij ons werken en als team hun wilde, maar ook informatieve en creatieve ideeën omzet in dagelijkse uploads (online en op social media)’, aldus de zender. “Van korte video’s en treffende tekst tot foto’s en visuals.”

Content moet ‘inspirerend zijn, informatief en designworthy’, is in de vacature te lezen. “De door de wol geverfde designlovers kunnen hun hart ophalen, maar the next generation interiorista’s worden ook geïnspireerd op ons platform. Van inspirational content tot praktische tips en metamorfoses.”

Verbijsterend, vindt Mouthaan het. “Omschrijving in vacature RTL maakt me een beetje 😕. Onze Nederlandse taal is zo mooi! Zelf probeer ik leenwoorden te voorkomen…

Mouthaan krijgt veel bijval, maar het is niet zijn bedoeling om RTL te bashen. “Voor de duidelijkheid: werken bij RTL is fun. En er zijn veel leuke banen. Kom ook bij ons werken!

Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, vraagt zich af wie hier uiteindelijk op af komt: “De persoon,die hier gezocht wordt,zou ik wel eens willen ontmoeten. Het moet een aanwinst zijn voor RTL.

Is RTL gek geworden of is dit ‘business as usual’ bij dit soort mediatypes, vraagt iemand op Twitter zich af. RTL-journalist Peter van Zadelhoff daarop: “Wij newsiorista’s van RTL vinden dit een perfect fit om onze skills dagelijks newsworthy te uploaden. Hoezo?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen