Hannelore verklaart gewichtstoename: ‘Veel chocola’

Hannelore Zwitserlood, tafeldame in 5 Uur Live, is de afgelopen periode flink aangekomen door te weinig sporten en de inname van chocolade. Dat vertelt de presentatrice in de Privé. Zwitserlood stapte vorig jaar over van Radio 538 naar RTL 4. Die transfer kwam na een zware periode in haar privéleven. “Dat kopt, ik heb negen maanden rondgelopen met een chronische blaasontsteking. Al in december 2016 had ik last van pijn“, aldus de tv-ster, die lang moest wachten op de juiste diagnose.

De pijn was ondraaglijk. “Ik lag ’s nachts kermend van de pijn wakker en op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat ik morfine kreeg.”

Uiteindelijk bleek het dus een verwaarloosde blaasontsteking te zijn. “Naast dat ik behoorlijk op was, ben ik in die negen maanden ook nog behoorlijk aangekomen. Ten eerste omdat ik door de pijn niet meer kon sporten, maar ook omdat ik wanneer ik pijn heb mezelf troost door veel chocola te eten.”

Ze vond het lastig om zichzelf wat forser terug te zien op televisie. “En zoals je weet, maakt televisie je een paar kilo dikker dan je bent, dus het was behoorlijk confronterend. De eerste paar keer dat ik mezelf terugzag, dacht ik dan ook: ‘Hé, ben ik echt zo?‘”

Op dit moment zit ik nog aan de antibiotica, maar als dat straks voorbij is, ga ik weer volop sporten om mijn oude lichaam terug te krijgen. Heel slank zal ik niet worden, maar die kilo’s die er het afgelopen jaar zijn bijgekomen, gaan er in elk geval af!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen