Femke Halsema door Netflix maanden niet naar gym

Geplaatst op vr 12 jan 2018 om 15:30

Het gebruik van videodienst Netflix leidt bij Femke Halsema tot een ongezonde levensstijl, waarbij ze soms wel drie maanden niet naar de gym gaat. Dat vertelt de oud-politica vandaag in een interview met de Volkskrant. Halsema zou graag regelmatig kickboksen, maar is van nature een bankaardappel. “Ik heb het nu weer twee maanden laten sloffen. Soms doe ik drie maanden niks, als ik weer een nieuwe Netflixserie kijk, en dan móét ik echt weer en ga ik een tijdje drie keer per week.”

Ze lijkt een verslaving te hebben aan series kijken. “Er worden ook zulke fantastische series gemaakt! Ik heb net Mindhunter en The Handmaid’s Tale gezien. Die kun je heel goed met een schoon geweten kijken en denken: goh, wat ben ik cultureel verantwoord bezig. Helaas schiet het lezen van een goed boek er daardoor soms bij in.”

Uiteindelijk is een boek toch cultureler verantwoord dan een Netflix-serie, vindt Halsema. “De verstillende ervaring van een boek is voor mij onmisbaar. Dat probeer ik mijn kinderen ook uit te leggen, maar die geloven mij maar half omdat ze te vaak zien hoe ik weer voor een serie zit.”

Maar uiteindelijk zou ik mijn leven zo in willen richten – als de kinderen uit huis zijn en ik de staatsloterij heb gewonnen – dat ik gewoon dagen lang alleen maar lees.”

Een openhartig interview met Femke Halsema over onder meer Zwarte Piet en #MeToo kunt u lezen in de Volkskrant of via Blendle.

Foto: GroenLinks, Harold Pereira, CC BY 3.0
6 Reacties op “Femke Halsema door Netflix maanden niet naar gym”


 1. Pi

  En ziehier waarom je niet moet denken stoer te zijn door Engelse woorden te gebruiken. In de titel staat iets geheel anders dan er bedoeld wordt.

 2. critikast

  Ooit had ik een hoge pet op van deze mevrouw, maar nu ik lees dat ze verslaafd is aan Netflix, is er van die waardering weinig meer over. Terwijl ze van nut zou kunnen zijn voor de wereld om haar heen, sluit ze zich op in een kamer met haar televisietoestel. Te triest voor woorden !

 3. robb

  Gaat wel weer heb ik ook wel eens last van.

 4. Vrede

  The Handmai’s tale staat alleen op Videoland….

 5. Otto Groeneveld

  Moet dit liberale serpent niet participeren of hitsige moslimmannetjes Nederlandse taalles gaan geven. Deze over het paard getilde trut is net zo erg als die misselijke VVD’ers.

 6. gert jan

  Halsema is al 7 jaar uit de Nederlandse politiek en uitgekakt.
  Moeten we daar nou over blijven schrijven?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.