Femke Halsema door Netflix maanden niet naar gym

Het gebruik van videodienst Netflix leidt bij Femke Halsema tot een ongezonde levensstijl, waarbij ze soms wel drie maanden niet naar de gym gaat. Dat vertelt de oud-politica vandaag in een interview met de Volkskrant. Halsema zou graag regelmatig kickboksen, maar is van nature een bankaardappel. “Ik heb het nu weer twee maanden laten sloffen. Soms doe ik drie maanden niks, als ik weer een nieuwe Netflixserie kijk, en dan móét ik echt weer en ga ik een tijdje drie keer per week.”

Ze lijkt een verslaving te hebben aan series kijken. “Er worden ook zulke fantastische series gemaakt! Ik heb net Mindhunter en The Handmaid’s Tale gezien. Die kun je heel goed met een schoon geweten kijken en denken: goh, wat ben ik cultureel verantwoord bezig. Helaas schiet het lezen van een goed boek er daardoor soms bij in.”

Uiteindelijk is een boek toch cultureler verantwoord dan een Netflix-serie, vindt Halsema. “De verstillende ervaring van een boek is voor mij onmisbaar. Dat probeer ik mijn kinderen ook uit te leggen, maar die geloven mij maar half omdat ze te vaak zien hoe ik weer voor een serie zit.”

Maar uiteindelijk zou ik mijn leven zo in willen richten – als de kinderen uit huis zijn en ik de staatsloterij heb gewonnen – dat ik gewoon dagen lang alleen maar lees.”

Een openhartig interview met Femke Halsema over onder meer Zwarte Piet en #MeToo kunt u lezen in de Volkskrant of via Blendle.

Foto: GroenLinks, Harold Pereira, CC BY 3.0

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen