Erik Mouthaan zit er doorheen na negatieve reacties

Geplaatst op Sat 13 Jan 2018 om 16:28

RTL-journalist Erik Mouthaan zit er even helemaal doorheen. Hij weet de negatieve reacties op sociale media vandaag geen plekje te geven. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Mouthaan krijgt veel kritiek te verduren, onder meer vanwege zijn zogenoemde Trump-updates op YouTube, die te anti-Trump zouden zijn. Vaak weet hij dat naast zich neer te leggen, maar nu laat hij weten dat er ook dagen zijn dat dat níet zo goed lukt. Vandaag is zo’n dag dat de tv-journalist in een dip zit.

Hij voelt zich echt een beetje rot. “Ik doe echt enorm mijn best om jullie nieuws te brengen en beide kanten van elk verhaal te laten zien. De haat en de minachting die dat oproept op social media, die hoort er kennelijk bij. Op sommige dagen komt die alleen wat harder aan dan andere. Vandaag is zo’n dag.”

De noodkreet van Mouthaan wordt direct beantwoord door mensen die hem een hart onder de riem steken. “Kop op, Erik! Jouw werk wordt zeer gewaardeerd“, zegt journalist Teun van de Keuken bijvoorbeeld.

RTL-collega Daphne Lammers: “Hou vol, dear friend.”

Tv-ster Martijn Krabbé: “Ik ben fan! Keep it up!”

Frans Weisglas adviseert Mouthaan om zich niets van de kritiek aan te trekken. “Beste Erik: blokkeren, blokkeren is het antwoord.

Foto: RTL
39 Reacties op “Erik Mouthaan zit er doorheen na negatieve reacties”


 1. Guus

  Continu iemand afzeiken en wanneer hij zelf negatieve reacties huilie huilie doen, wat een held..

 2. Wijskijker

  De zichzelf onafhankelijk en neutraal noemende journalisten die beweren een evenwichtig beeld te schetsen dat gelooft toch niemand meer.
  Nu is er de sociale media om ze van een weerwoord te voorzien.
  Daar blijken ze niet tegen te kunnen. De watjes.

 3. Wijskijker

  En wie steekt dit watje vervolgens een hart onder de riem?
  Precies! De inner circle. De directe collega’s van het Mediapark.

 4. F’iscadel

  Hij heeft er zelf om gevraagd! Krijg je ervan als je Trump zwartmaakt!! Huilie!

 5. Tim20 MJ

  Absoluut geen Trump-supporter, maar zijn Trump-verslaggeving is wel vaak te gekleurd. Niet eens zozeer in de letterlijke bewoordingen, maar meer in de ordening van de ‘feiten’, het ondertoontje, de selectie van quotes/aspecten van een verhaal … Het valt op, laat ik het daar op houden.
  Desalniettemin een prima journalist verder. Weet zich gewoon, net als vele andere journalisten, geen raad met het zo objectief mogelijk benaderen van president Trump

 6. Sandra

  Wat een slappe L*L.

  En dan die volgevreten dikzak Martijn Krabbé die met zijn vette vingers een hart onder de riem wil steken druk typen met zijn vette b*k vol met junkfood.

 7. Diderick

  Wat willen mensen dan? Dat ‘ie een beetje propaganda gaat zitten maken voor Trump en kornuiten? Een goede journalist geeft aan wat er daadwerkelijk gebeurd en herkauwd niet de bullshit van idioten. Het heeft niks met zwartmaken te maken. Als Trump zichzelf belachelijk maakt dan moet je dat niet gaan verbloemen. Zeker niet als het gaat om een president, waarvan we eigenlijk wel zeker weten dat hij niet kan lezen (laat staan fatsoenlijk spreken). Als hij het werk niet aan kan, dan had hij zich maar niet kandidaat moeten stellen.

  Wie zijn die mensen trouwens die elke scheet die Trump laat diep inhaleren en dan gaan eisen dat het naar parfum ruikt? Bestaan er echt mensen die serieus denken dat hier in Nederland politici in de brand worden gestoken en er “No-go” zones zijn ingesteld?

 8. iq10

  tjeete, wat een mietje,
  en maardonald trumph zwart maken,
  iedereen pist weleens langs de pot,
  moet kunnen ,niks mis mee,
  clinton deed t,
  onze koninklijke familie kon er ook wat van,
  nou laat ze,
  er zijn ergere dingen,
  donald heeft m niet alleen voor t p..ssen
  maar erik M is zo lieeeeeeeeevvvvvv
  echt een ”ik deug ” mens. bbbbbrrrrr
  zum kotzenn

 9. Brian

  Lol, “beide kanten van het verhaal”. Ja beide kanten, maar wel door een links progressief filter bezien. Cultuurwetenschappers en historici erkennen tenminste dat er niet zoiets als waardevrije wetenschap bestaat. Zo ver is de journalistiek nog niet.

 10. Harm

  De journalisten die voor de gevestige media werken geven totaal geen evenwichtig verslag over president Trump. Het is demoniseren wat ze doen en ze zijn slecht in de werkelijke feiten weer te geven. Mensen die dat niet zien moeten social media en alternatieve nieuwsbronnen gaan nalezen. Dan zie je dat we dat de media gewoon hun werk erg slecht uitvoeren. Gelukkig zijn er ook veel mensen die het wel door hebben.

 11. Willem

  Nee Clinton die sigaren in een kut van een stagiare duwde en daarna de bezoekers van het witte huis die sigaren liet opdoken is toch het toppunt waar Trump nog niet bij in de schaduw kan staan domme RTL lul.

 12. Diderick

  Lol, evenwichtige verslaggeving… Moet je eens kijken wat er is gebeurd met de verslaggeving rondom klimaatverandering. Door “evenwichtige verslaggeving” heeft de 1% wetenschappers die er niet in geloven net zoveel aandacht gekregen als de 99% wetenschappers die het als vaststaand feit beschouwen.

  Mensen met meningen zonder keihard onderbouwd en onafhankelijk onderzoek mag je als journalist gewoon negeren. Goede verslaggevers kijken wat er daadwerkelijk gebeurd en wat is bewezen en niet naar wat er uit de duim wordt gezogen om de onderbuik te voeden. Het enige wat Trump uitkraamt is of onzinnig (vanwege zijn dementie), racistisch (door zijn vader, lid van KKK, goed ingeprent) of voor eigen gewin (kaching). Niet echt een mens om met fluwelen handschoentjes aan te pakken.

 13. Nicolette

  Liegen doen ze allemaal. Laat dat eens zien, zaken van meerdere kanten laten zien zoals Harm zegt. En vaak kennen ze elkaar van allerlei conferenties waarover de media zwijgt.

 14. PremH

  @iq10, je naam zegt alles. Ik begin niet eens over je spelling.

 15. Robson

  Hoezo objectieve journalistiek, er bestaat geen objectieve journalistiek, een linkse journalist zal nooit de goede dingen van rechts verkondigen en vica versa

 16. Kaaskijker

  Niet toevallig dat de Trumpers ook op dit platform grof in de mond zijn.

 17. Pieter

  Ja, wat moet je anders zeggen als je voor de gevestigde media werkt, zit je straks zonder werk, en dan?

 18. b

  De kleine groep trump fans hebben alleen grof weerwoord en plaatsen zich dus gelijk buiten elke discussie. Ga zo door Mouthaan, de blokkeer knop is zo gevonden.

 19. Joke Bruis

  Trump heeft waarschijnlijk syfilis. Dat verklaart zijn vreemds gedrag en zijn geheugenuitval.

 20. Otto Groeneveld

  Trump is een Arabische schapenneuker van de bovenste plank. Hij verkoopt voor duizend miljard aan wapens voor het meest criminele en gestoorde systeem in de wereld, SA.
  Maar dat wil niet zeggen dat je dan opeens een aanhanger moet zijn van die corrupte gestoorde democratische, nepdemocrratische USA clan. Die groep is net zo gek als Trump. Heel The graat USA bestaat trouwens uit misdadigers.

 21. Rechts

  Ach gossie, niet huilen he?

  Ze moeten zich schamen die zogenaamde “objectieve” media. Het is 1 grote hetze richting Trump. Letterlijk op ieder zender en op de radio.
  Maar over vriendje hussein Oboema mag niemand een kwaad woord spreken.

 22. F’iscadel

  De linkse huilies kunnen het niet hebben dat er nu een president is die zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt!!

 23. Erik

  Trump doet ook daadwerkelijk goeie dingen voor Amerika, meer dan wij allemaal denken en toch wordt er steeds door journalisten de negatieve zaken van hem benoemd. Sensatienieuws ofzo? Mouthaan moet hem bijna dagelijks hebben samen met Charles Groenhuijzen. Nu is één van beide heren zelf aan de beurt en gaat hij janken…..ongelofelijk dit.

 24. Erik

  Vraag me alleen welke goede dingen. Ik lul uit mijn nek.

 25. Erik

  Vraag me alleen welke goede dingen. Ik klets uit mijn nek

 26. Wauter

  Wat een jankerd hahaha.

 27. Erik

  @andere Erik: helaas krijg je dat niet echt goed mee, vandaar éénzijdig beeld in de media. Maar een voorbeeld is dat het economisch heel erg goed gaat met Amerika momenteel. Ook in staten waar erg veel armoe was/is klimmen de mensen er langzaam weer bovenop.

 28. @Erik

  Total onzin!
  Wij wonen near Madison, WI en mensen die het hier al slecht hadden, hebben het nu nog slechter!
  You just haven’t any idea what you’re talkin’ about!

 29. Erik

  Laat ik toevallig ook familie in Amerika hebben wonen (Seattle) en ik hoor toch echt andere berichten hoor. Dus dan wordt het welles/nietes zoals het altijd al op internet gaat…

 30. Erik

  Maar even los van het feit wie van ons gelijk heeft…..

  Een journalist mag NOOIT zijn of haar eigen mening geven/opdringen aan het volk. Ik sta echt niet achter de acties van Mouthaan of Groenhuijzen.

 31. Erik

  Sorry voor bovenstaande, had weer te diep in t glaasje gekeken

 32. Bram

  Ja, er is natuurlijk veel dom geblaat op internet. Vandaar dat we goede journalisten nodig hebben. Groenhuijsen vertelde laatst op de radio dat hij zich laat leiden door publicaties van het WEF en McKinsey. Het is zorgelijk als je je zo laat leiden door het rechtse kamp en zelf geen onderzoek doet.

 33. Peanut

  Ook hier reageren weer hele enge mensen.

 34. De Leukste Thuis

  Die foto is wel heel zwaar gefotoshopt

 35. Amelie

  En maar zeuren over Trump, deze man schudt de kussens goed op en dat wil de gevestigde orde niet.

  Selectieve verontwaardiging viert hoogtij. Men vergeet al de schandalen van vorige presidenten met voorop de Clintons die druk doende waren/zijn met vasthouden van hun macht en vergroten van hun rijkdom.

  Verder hoor je deze stakkers niet over andere Leiders in de wereld. Kijk even naar die sh*thole landen met hun leiders die zich schandelijk misdragen en verrijken.

  Kijk naar onze zogenaamde onkreukbare koninklike familie, dat is een poepspoor van ellende en andere smerigheid!

  Laffe hypocrieten!

 36. Momo

  Als je nou gewoon objectief bericht, heb je dat probleem ook niet.

 37. Momo

  @Kaaskijker

  Niet toevallig dat de Trump-haters hier ook niet helemaal fris in hun bolletje zijn. Kijk maar naar Diderick.

 38. Jan de Greef

  RTL-collega Daphne Lammers: “Hou vol, dear friend.

  De vrouw die haar tranen amper kon verdringen nadat zij vernam dat Trump was gekozen tot president.
  Over onafhankelijkheid gesproken!

  datzelfde geldt voor Mouthaan. Ik verlang terug naar Max Westerman, die liet het tenminste niet zo blijken.

 39. aammehoela

  Volkomen terecht om die Trump af te kraken. Werkelijk schandalig dat die mafkees zich president mag noemen. Enkel al het ontkennen of net doen of het nauwelijks bestaat, de klimaatsverandering, is een reden om deze man af te kraken. Een gevaar voor de volgende generatie deze ‘man”.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.