Ekdom in de Ochtend wint Gouden RadioRing 2018

NPO Radio 2’s Ekdom in de Ochtend van Gerard Ekdom heeft de Gouden RadioRing 2018 gewonnen. Bovendien won de dj ook de Zilveren RadioSter Man voor beste radiopresentator. Dat bleek vanavond tijdens de uitreiking op het RadioGala in Hilversum. De prijs voor Zilveren RadioSter Vrouw ging ook naar een presentator van NPO Radio 2, namelijk Annemieke Schollaardt. Daarmee valt de zender, die deze week het marktleiderschap overnam van 538, driedubbel in de prijzen.

Veder reikte NPO-voorzitter Shula Rijxman de Marconi Impact Award uit aan voormalig 3FM-dj Roosmarijn Reijmer. De Marconi Impact Award is de vakprijs voor iemand die veel impact heeft gehad op het radiolandschap.

In haar speech prees Rijxman Reijmer voor de manier waarop zij zich sterk maakt voor meer vrouwen op de radio. “Ze heeft de discussie niet alleen opengegooid, maar ook echt verder gebracht. En ik baal er enorm van dat ze niet meer bij ons werkt. Want ik was graag samen met haar blijven strijden voor meer diversiteit!”, sloot Rijxman af.

Adam Curry won de Marconi Oeuvre Award.

Foto: BNN-VARA, Hans-Peter van Velthoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen