Bunskoek blijft ondanks 5 Uur Live van de high culture

Daphne Bunskoek mag sinds deze week dan wel de presentatrice zijn van het doodgewone huisvrouwen-programma 5 Uur Live, maar dat betekent niet dat ze ineens een volkse Postcode Loterij-vrouw is geworden. De presentatrice laat vandaag in een AD-interview over haar ‘favorieten’ blijken dat ze nog wel heel erg van de high culture is. Zo is ze gek op Japanse literatuur. “Japan is zo lang geïsoleerd geweest en daardoor valt er nog zo veel te ontdekken“, zo laat de presentatrice weten.

Haar laatst gelezen boek is ‘Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen’. Zo’n boek kan Bunskoek helemaal ontroeren. “Er is niet iets dat me standaard ontroert, het komt juist vaak onverwacht. Een zin in een boek, een mooi gesprek, een gebaar, muziek. Ik kan met een kop koffie een krantje lezen in het café, naar buiten kijken op de gracht en ontroerd raken over hoe fijn het leven kan zijn.

Naast Japanse literatuur, is Bunskoek ook erg te spreken over een documentaire over operatalent. “Ik vind het soms jammer dat goede en mooie documentaires maar door een relatief kleine groep mensen wordt gezien. Mijn tip: The Audition van Susan Froemke; over jonge operazangers die meedoen aan een belangrijke wedstrijd.

Bunskoek heeft ook nog eens verstand van bijzondere architectuur. Wat is haar favoriete gebouw? “Fallingwater, een door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright ontworpen villa in de bossen en bergen, gebouwd over een waterval bij Mill Run in Pennsylvania.”

En het favoriete restaurant van Bunskoek is absoluut geen Van der Valk. “Bij Fäviken Magasinet in de wonderschone Zweedse natuur beleefde ik de ideale culinaire avond. Het sneeuwde, we zaten in een prachtig verbouwde stal en aten het ene goddelijke gerecht na het andere van Magnus Nilsson.”

En wat is haar favoriete ‘uitgaansstek in Nederland’? “Twente, de Waddeneilanden, Zuid-Limburg. Niets fijner dan met vrienden door de natuur struinen en afsluiten met een heerlijke maaltijd“, is te lezen via Blendle.

Bunskoek heeft er al twee afleveringen van 5 Uur Live op zitten. Ze heeft onder meer SBS 6-talentenjachtwinnaar Tim Douwsma geïnterviewd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen