Britt over Barbie: ‘RTL is niet haar psycholoog’

Britt Dekker, bekend van realityshows op RTL, vindt dat RTL niet schuldig is aan de zelfmoordpoging van Samantha ‘Barbie’ de Jong. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Dekker vindt zowel RTL als producent Warner Bros niet schuldig. “Ik heb gehoord dat ze pillen heeft gebruikt en zichzelf daarna heeft gesneden en je weet niet of ze dat zonder tv ook wel gedaan zou hebben. Uiteindelijk maakt ze zélf het programma. Het is dan heel lastig om een schuldige aan te wijzen, vind ik.”

Je werkgever is niet je psycholoog, denk ik“, vervolgt Dekker. “Als je ergens bij de Albert Heijn werkt en je bent super depressief en drugsverslaafd, moet dan meneer Albert Heijn tegen jou zeggen van: hé, luister, ga ergens anders werken.”

RTL is een goedwillend bedrijf, stelt Dekker. “Ik vind niet dat RTL de schuld is, want zij hebben het programma niet gedaan. Als iemand gaat huilen denk ik dat Erland een hand om je schouders legt. Eyeworks maakt gewoon een mooie flyer en die zorgt dat je het gaat doen. Uiteindelijk denkt de persoon die het echt maakt ’s avonds in bed: yes, ik heb vandaag weer iemand laten huilen en dat verdient goed.”

Met ‘de persoon die het echt maakt’ doelt Dekker op de eindredacteur. “Ik heb twee realityprogramma’s gedaan en we hebben dezelfde makers gehad. Het boeiende van een realityprogramma is, is dat de maker eigenlijk geen contact mag hebben met de kandidaat. Dan denk je: waarom niet? Als je realityprogramma’s hebt meegemaakt kom je er achter: het doel van een realityprogramma is om iemand helemaal gek te maken. Het is niet RTL of de producent die je gek maakt, maar de eindredacteur. Die heeft elke dag contact met je en maakt het programma.

Als Barbie of iemand die een realityprogramma maakt alleen maar standaard dingen doet, is het niet leuk om te kijken. Als maker moet je van tevoren verzinnen: eigenlijk moet diegene gewoon gaan janken of gek worden, want dat willen de mensen zien.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen