Tan zelfs met Roemer niet in top 25; Jinek door miljoen

Humberto Tan weet zelfs met de nieuwsgast van de dag niet meer in de kijkcijfer top 25 te komen. Zijn talkshow RTL Late Night bleef woensdagavond met vertrekkend SP-leider Emile Roemer steken op 462.000 kijkers (11 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van maandag tot en met woensdag komt RTL Late Night sinds een paar maanden bijna niet meer de kijkcijfer top 25 in. Gisteren had hij minimaal 535.000 kijkers nodig voor een plek in het kijkcijferoverzicht.

Door het vertrek van Roemer als SP-leider konden de talkshows gisteren jagen op twee nieuwsgasten: naast Roemer namelijk ook zijn opvolger Lilian Marijnissen. Zij koos voor De Wereld Draait Door, dat 1,3 miljoen kijkers (25 procent) scoorde.

Eva Jinek greep mis, maar wist woensdag toch meer dan twee keer zoveel kijkers te boeien als RTL Late Night. Haar programma kwam uit op 1 miljoen kijkers (36 procent).

De score van Jinek is opmerkelijk: ze had niet de nieuwsgasten van de dag in huis, maar sprak wél over de nieuwsgasten van de dag. Dat deed ze met het deskundige trio Gijs Rademaker, Joost Vullings en Jort Kelder.

Het programma van Tan dreigt in een vicieuze cirkel terecht te komen. Met zulke lage scores is het programma nauwelijks nog interessant voor de nieuwsgasten van de dag. Als zij wegblijven, raakt het programma echter nóg meer uit het zicht, en wordt het programma nóg minder interessant voor de gewilde gasten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen