Lucille Werner in Pauw over grappen Geer en Goor

Lucille Werner liet zich vrijdagavond in Pauw uit over de grappen die Gerard Joling en Gordon over haar maken in hun programma’s op RTL 4. Ze heeft er geen enkele moeite mee. Dat zei de presentatrice in de uitzending op NPO 1. Werner vindt grappen over handicaps helemaal niet erg. “Ik vind humor wel belangrijk om taboes te doorbreken. Ik weet niet of jullie ze kennen, maar ik ken toch weinig moppen over iemand met een handicap“, aldus de presentatrice van Koffietijd.

Hoe komt het dat er weinig grappen worden gemaakt over gehandicapten? “Ik denk dat het toch een beetje komt omdat mensen denken: o nee, als we daar grappen over maken, dan is het héél erg.”

Sommigen durven het wél aan. “Gerard Joling en Gordon hebben regelmatig grappen over mij gemaakt. Zo van: ‘Daar komt Lucille weer’, als iemand met een steentje in zijn schoen liep, of op social media: ‘Het leven kan raar lopen, net als Lucille.’ Ik vind dat dat dus wel mag. Ik vind het dus wel grappig.”

Dat betekent niet dat iedereen nu flauwe grapjes moeten gaan maken over handicaps, aldus Werner. “Het kan natuurlijk ook flauw worden, maar in de basis is humor heel belangrijk om een taboe te doorbreken.

En dat er nog steeds een taboe is, is volgens Werner wel duidelijk. “Ik ben de enige presentatrice in Nederland met een handicap. Toevallig las ik onlangs dat er iemand bij de BBC in een rolstoel nu een prachtig programma heeft, maar dan heb je het in Europa verder wel gehad.”

Het is een heel raar fenomeen. Wij denken niet in successen, wij denken dat iemand met een handicap meer een object van zorg is. Dat iemand dan geen succes kan behalen.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen