Geert Gordijn op vingers getikt om kritiek op christenen

Geert Gordijn is door collega’s bij het RTL Nieuws op zijn vingers getikt om enkele tweets die hij heeft geplaatst over het protest van een christelijke groepering tegen abortus. Hij biedt er daarom zijn excuses voor aan. Dat is te lezen op Twitter. Duizenden christelijke mensen liepen zaterdag in Den Haag een stille mars vóór het leven en tégen abortus. ‘31.000 keer per jaar stopt abortus een kloppend hart’, stond op een spandoek. De groep kan rekenen op een sterke afkeuring van Gordijn.

Gordijn vindt deze mensen zwaar achterhaald. “Wat zijn er toch een hoop dood- en doodenge mensen in dit land. Gelukkig nog altijd zeer ruim in de minderheid, dus ze demonstreren maar wat ze willen. De wet is god zij dank niet gemaakt door god.

Hij lijkt geen hoge pet op te hebben van gelovige mensen. “Mensen die hun middeleeuwse ideeën ongevraagd en ongewenst bij een ander de baarmoeder in willen duwen vind ik doodeng. En het walgelijke frame van “leven”, alsof iemand die abortus pleegt tegen leven is. Hou je religie lekker bij jezelf.

Zijn emotie zit hoog. “Het zit me inderdaad hoog omdat het christelijke moraalriddersleger een discussie kaapt die absoluut gevoerd moet worden. Abortus is een nare ingreep die niemand graag wil. Maar om vrouwen in nood met een schuldgevoel op te zadelen is echt verwerpelijk.

Maar mogen mensen dan niet demonstreren? “In mijn eerste tweet was duidelijk te lezen dat iedereen van mij mag demonstreren om zijn punt te maken. Op mijn beurt heb ik het recht om die mensen te bekritiseren. En vragen stellen is iets anders dan vrouwen in nood schuld aanpraten.

Als iemand zegt dat hij een ’triest stuk journalist’ is, antwoordt Gordijn: “Auch. Beledigd door iemand die zijn leven in dienst stelt van een opperwezen waarvan het bestaan nog nooit is aangetoond. En toch raakt het me! Watje… En nu ga ik de stad in, veel plezier allemaal met het vervolg van de discussie.

Later komt hij op de discussie terug. “Verschillende collega’s bij RTL Nieuws keuren deze tweet van mij af. Hij kwam vanuit een diep gevoelde emotie omdat ik oprecht vind dat vrouwen in nood kwaad wordt berokkend. Maar de bewoording was overdreven scherp. Excuses aan iedereen die ik onterecht beledigd heb.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen