Edwin Smulders kent kentekens BN’ers uit zijn hoofd

Toppaparazzo Edwin Smulders kent van veel bekende Nederlanders het kenteken van de auto uit het hoofd. Op die manier maakt hij sneller de juiste foto. “Dan hoor je dat Martijn Krabbé met zijn nieuwe vriendin op zijn scooter door Amsterdam-Zuid rijdt. Daar ga ik dan achteraan“, legt de fotograaf en man van Anouk Smulders uit in Het Parool. “Ik heb een bestandje op mijn telefoon met zo’n 800 kentekens van de auto’s en scooters van BN’ers. Een hoop ken ik uit mijn hoofd, dat is handig.”

Smulders hoeft niet altijd naar zijn telefoonnotities te grijpen. “Bijvoorbeeld toen ik een Opel zag langsrijden met een kenteken dat ik herkende. Was de auto van Carice. Had ik toch mooi de eerste foto van haar met haar man.

Vorige week had hij de primeur van de foto van Alexander Pechtold met zijn nieuwe vriendin. “Er kwam een mailtje binnen, verstuurd van zo’n aangemaakt Hotmailadres. Daarin stond dat Pechtold en zijn vriendin op vrijdagavond samen zouden aankomen bij zijn appartement in Wageningen, zaterdagochtend weer zouden vertrekken en ’s avonds uit eten zouden gaan. Ik heb anderhalve dag voor de deur gestaan en toen zag ik ze samen, hand in hand.

Wie die mail heeft gestuurd? “Geen idee.

Het Parool-interview met Edwin Smulder, waarin hij vertelt over het leven als paparazzo, kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen