DWDD strikt Marijnissen, RTLLN heeft Roemer

De nieuwsgasten van de dag zijn verdeeld: de nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen zit vanavond in De Wereld Draait Door en de opgestapte SP-leider Emile Roemer in RTL Late Night. Dat hebben de talkshowredacties laten weten. Roemer kondigde vandaag aan met zijn werk te stoppen en het stokje over te dragen aan Marijnissen. Zij is de dochter van Jan Marijnissen, de man die de SP jarenlang aanvoerde en die de partij grootmaakte. Vanavond vertelt ze erover in DWDD.

Ook RTL Late Night heeft gescoord: Emile Roemer zit in de show. “Vanavond blikken we met hem terug op zijn politieke carrière als leider van de SP, ‘misschien wel de mooiste hondenbaan die je je kan wensen’.

DWDD heeft een bomvolle uitzending met verder ook Youp van ’t Hek en Victor Mids. Bij RTL Late Night zitten verder ook Leo Blokhuis en Ricky Koole aan tafel.

Jinek, de meest politieke talkshow van de drie, grijpt mis. Zij moet het doen met Gijs Rademaker, Joost Vullings en Jort Kelder over dé politicus van 2017.

Nieuwsuur heeft vanavond reacties uit Den Haag en het land, een portret van Emile Roemer en een gesprek met Dominique van der Heyde.

Foto: NOS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen