PVV boos over opgewekt hoofddoek-filmpje NOS

PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt het onbegrijpelijk dat de NOS tijdens de huidige discussie over hoofddoekjes bij de politie met een opgewekt filmpje komt over dit religieuze kledingstuk. Dat laat hij blijken op Twitter. De Rotterdamse politiemedewerkster die graag een hoofddoekje wil dragen heeft gelijk gekregen van het College voor de Rechten van de Mens. “Maar los van die principiële vragen levert het dragen van een hoofddoek ook heel andere vragen op“, aldus de NOS.

Volgens de NOS vragen mensen die geen hoofddoekje dragen de raarste dingen aan moslima’s met een hoofddoekje. “Dat merken Nazli, Rabia, Saara en Khaoula. Ze dragen alle vier een hoofddoek en krijgen vaak de gekste vragen.

De NOS laat de vrouwen aan het woord in een lacherig filmpje (zie onderstaand). Ongelooflijk, vindt Bosma dat. “NOS: propaganda-orgaan voor de hoofddoek. Maandag mediadebat met minister Slob. Waarom moeten Nederlanders dit betalen?

Het NOS-filmpje wekt ook op Twitter woeste reacties op. “Welke vragen krijgen homo’s en donkere mensen in Arabische landen eigenlijk?“, zegt de een.

En een ander: “Hoe vooruitstrevend. Filmpjes met vrouwen die zich zedig kleden want islam. Onder het mom: ik kies er zelf voor dus is geen onderdrukking. Volgende week: filmpjes met vrouwen die in relaties blijven met huiselijk geweld. ‘Kies er zelf voor dus geen onderdrukking’.

De moslima’s geven in het filmpje aan dat ze een hoofddoek dragen om hun schoonheid te verbergen. Dat lokt de volgende reactie uit: “Je bedekken juist omdat je als vrouw mooi bent?? Stop dan ook alsjeblieft met die vijf lagen plamuur op je gezicht, die korte rokken en die hoge hakken. Want ik kan je zeggen dat dat nog meer lust op wekt bij mannen dan een paar haren.

En ene Roland vraagt zich af wat de nieuwswaarde van het filmpje is. Een ander daarop: “Geen, maar NOS is ook niet alleen voor de nieuws, het doet aan opinievorming, maar ze hebben beetje moeite dat toe te geven.

Het filmpje:

Foto: Pauw

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen