Jord Knotter weg bij GTST: ‘Ik heb nog niets nieuws’

Alweer een GTST-acteur die na korte tijd de serie verlaat: Jord Knotter. Na twee jaar vindt hij het tijd voor een nieuw avontuur, al is nog niet duidelijk hoe dat avontuur eruit gaat zien. Dat vertelde de acteur woensdagavond in RTL Boulevard. Knotter heeft nog geen nieuwe klus. “Op dit moment is nog niets zeker, maar dat vind ik eigenlijk ook wel spannend of zo. Ik maak ook altijd zulke rare keuzes in mijn leven. Vrienden zeggen altijd: ‘Wat heb je nou weer gedaan?!’ Maar je moet soms risico’s nemen.”

Na twee jaar dezelfde rol spelen vindt Knotter het mooi geweest. “Als acteur wil je zo veel mogelijk verschillende rollen spelen en als je dan twee jaar lang dezelfde rol speelt, die weliswaar heel veel verschillende dingen meemaakt, dan gaat het toch kriebelen of zo.”

Zijn laatste opnames waren maanden geleden al. “Het is heel gek eigenlijk, want het is al zo lang geleden dat het bijna als een ander leven voelt. Ik heb mensen leren kennen die ik hopelijk de rest van mijn leven bij me houdt. Ferry Somogyi in het bijzonder. Hij was mijn soapvader op de set. Vanaf het eerste moment dat ik daar kwam, heeft hij me geholpen. Er komt immers best veel op je af.

Gaat hij zijn personage missen? “Hij is toch onderdeel van me geworden. Ineens besefte ik me dat ik hem niet meer ging spelen en dat raakte me wel.”

GTST is de succesvolste Nederlandse dramaserie met dagelijks meer dan 1 miljoen kijkers. In de glorietijd passeerde de soap regelmatig de grens van 2 miljoen kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen