Gezin NRC-recensent wordt blij van Oh Wat Een Jaar

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC heeft een recensie geschreven over de nieuwe Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar en die is niet zuur van toon. Hij is zelfs gematigd positief. Dat is te lezen in de kiosk. De weekendshow van RTL 4 wil het zaterdagavondgevoel (hele gezin voor de de buis met natte haartjes, etcetera) terugbrengen en slaagt daar volgens Fortuin heel aardig in. In elk geval bij hem thuis. “Drie van de vier gezinsleden paraat om op RTL 4 Oh Wat Een Jaar te beleven.

Fortuin spreekt van ‘het zaterdagavondgevoeligste programma van deze herfst’. Oh Wat Een Jaar gaat in elke aflevering terug naar een bepaald jaar. Daarbij wordt vooral gefocust op de positieve aspecten van het jaar, afgelopen zaterdag bijvoorbeeld 1996. “Het jaaroverzicht (…) werd niet tragischer dan de opheffing van de band Take That.

De Mol deed vrolijk mee en de imitatie van The Spice Girls leek goed, vindt Fortuin. Oh Wat Een Jaar is volgens hem net een pubquiz, met Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai als de melige teamcaptains. “Het resultaat is hoe dan ook geestiger dan bij veel collega’s die ‘het vak’ en ‘amusement’ werkelijk ernstig lijken te nemen.”

Een keihard kwaliteitscriterium vaststellen voor een zaterdagavondgevoel is wat veel gevraagd, maar feit is dat de minderjarigen ook op zondag nog enkele malen de ‘pepermolendans’ ten beste gaven die in Oh wat een jaar als gabberstijl was aangeprezen.

De tv-recensie ‘Oh, wat een jaar’ is een pubquiz, verkleed als zaterdagavondshow kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen