Catherine Keyl is Fons van Westerloo dankbaar

Catherine Keyl is Fons van Westerloo nog altijd dankbaar voor het feit dat hij haar vroeg voor een overstap naar luchtige middag-tv. Dat zegt de tv-diva in weekblad Story. Voordat Keyl de koningin van de middag-tv werd, was ze nog serieus journaliste voor NCRV’s Hier en Nu. Dat veranderde toen ze overstapte naar de AVRO, waar toenmalig omroepbaas Van Westerloo haar vroeg om van de middagshow AVRO’s Service Salon een succes te maken. “Ik vond dat echt een vernedering.

In eerste instanties was Keyl beledigd en riep ze: ‘Een programma voor theetantes? Laat je me dát doen?’ “Nu ben ik blij dat hij dat in me zag. Want daardoor kon ik later bij RTL4 ook De 5 Uur Show en het praatprogramma Catherine maken.”

De 5 Uur Show en Catherine waren grote successen. “Met die laatste middagshow trok ik elke dag een miljoen kijkers. En dat vijf jaar lang, hè. Ik heb er uiteindelijk 1250 van gemaakt.”

Collega-journalisten haalden hun neus op voor zulke tv waarin issues van, in hun ogen, onopgeleide mensen werden behandeld. Daar voelden ze zich boven verheven. Walgelijk. Ik vind het juist prettig om te mogen werken met mensen uit alle lagen van de bevolking. Van hun verhalen leer ik nog!

Het Story-interview met Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep WNL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen