Catherine Keyl is Fons van Westerloo dankbaar

Geplaatst op Sun 19 Nov 2017 om 14:00

Catherine Keyl is Fons van Westerloo nog altijd dankbaar voor het feit dat hij haar vroeg voor een overstap naar luchtige middag-tv. Dat zegt de tv-diva in weekblad Story. Voordat Keyl de koningin van de middag-tv werd, was ze nog serieus journaliste voor NCRV’s Hier en Nu. Dat veranderde toen ze overstapte naar de AVRO, waar toenmalig omroepbaas Van Westerloo haar vroeg om van de middagshow AVRO’s Service Salon een succes te maken. “Ik vond dat echt een vernedering.

In eerste instanties was Keyl beledigd en riep ze: ‘Een programma voor theetantes? Laat je me dát doen?’ “Nu ben ik blij dat hij dat in me zag. Want daardoor kon ik later bij RTL4 ook De 5 Uur Show en het praatprogramma Catherine maken.”

De 5 Uur Show en Catherine waren grote successen. “Met die laatste middagshow trok ik elke dag een miljoen kijkers. En dat vijf jaar lang, hè. Ik heb er uiteindelijk 1250 van gemaakt.”

Collega-journalisten haalden hun neus op voor zulke tv waarin issues van, in hun ogen, onopgeleide mensen werden behandeld. Daar voelden ze zich boven verheven. Walgelijk. Ik vind het juist prettig om te mogen werken met mensen uit alle lagen van de bevolking. Van hun verhalen leer ik nog!

Het Story-interview met Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep WNL
8 Reacties op “Catherine Keyl is Fons van Westerloo dankbaar”


 1. Pjotter

  TV-diva???? Het moet niet gekker worden. Als er diva’s waren dan denk ik toch aan Sonja Barend en Mies Bouwman, maar die zullen zeker afstand nemen van de term diva

 2. PA

  Een catherine Keyltje is haar bijnaam in de wandelgangen.

 3. Jantien de Groot

  Waarom lees ik nog almaar uitspraken van deze vrouw? Geen hond die nog weet dat zij ooit op tv was. En niemand heeft nog belangstelling voor haar visies. Haar tijd bij de tv is allang voorbij, alleen weet ze dat zelf misschien niet?

 4. Peanut

  Er zijn zat mensen die weten wie het is. En terecht. Want behalve een goede journaliste heeft ze met de 5 Uur Show en vooral Catherine echt wel iets neergezet. Ze geeft een interview in Story, die daar blijkbaar brood in ziet. Dus hoezo heeft niemand nog belangstelling voor haar? Jantien, je slaat de plan mis, misschien een beetje jaloers dat haar mening er blijkbaar nog toe doet en die van jou niet?

 5. west

  àls rtl haar vraagt voor 5 live gaan de cijfers met sprongen vooruit
  denk dat er s`middags zeker 750- 1 miljoen kijkers zijn
  en Catherine Max verslaat Die zal met 100.000 kijkers genoegen moeten nemen
  Ze moet wel in de redaktie meepraten
  zo zit de 5 uur show van RTL weer op de rails !
  en het huppeltje moet terug!!!!!!!

 6. anja

  Er gaat werkelijk geen interview voorbij of Catherine weet met onthutsende nadruk te melden dat ze dus eigenlijk een heuse “journalíste” is.

 7. Sanne

  Wil je Zondag met Lubach van vandaag terugkijken, is het alleen beschikbaar via NPO Start Plus. https://www.npo.nl/zondag-met-lubach/19-11-2017/VPWON_1266486

  Stelletje debielen bij de NPO!

 8. Santegoeds

  Wat een borstklopperij van deze ijdele tante.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.