Borstreconstructie minst bekeken tv-operatie tot nu toe

Het door Dionne Stax gepresenteerde liveverslag van een borstreconstructie met eigen weefsel bij borstkanker trok woensdagavond weinig bekijks op NPO 1. Er keken 690.000 mensen (12 procent) naar de uitzending van Operatie Live. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de minst bekeken tv-operatie in Operatie Live tot nu toe. Eerder wisten een openhartoperatie, hersenoperatie, niertransplantatie, keizersnede en diepe hersenstimulatie meer kijkers te boeien.

Operatie Live trapte in 2010 af met een openhartoperatie, waar bijna 1,3 miljoen mensen naar keken. In de jaren erna scoorden de hersenoperatie 1,2 miljoen kijkers, de niertransplantatie 899.000 kijkers, de keizersnede 1,4 miljoen kijkers en de diepe hersenstimulatie ruim 1,2 miljoen kijkers.

Eigenlijk stond de tv-operatie van gisteren gepland voor 2015, maar werd toen op het laatste moment uitgesteld en daarna afgelast. “Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden. Deze voorwaarden zijn onverhoopt niet aanwezig“, klonkt het toen.

Dit jaar werd Operatie Live voor het eerst niet door Charles Groenhuijsen, maar door Dionne Stax gepresenteerd.

Foto: Roland J Reinders/MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen