Annette Barlo vindt floppen De Spa ‘natuurlijk jammer’

Annette Barlo vindt het jammer dat haar latenightsoap De Spa is geflopt. Dat vertelt de actrice vandaag in De Telegraaf. De Spa ging begin oktober van start als hét prestigeproject van Net5, maar er keken nog geen 100.000 mensen naar de serie. Na vier weken is de serie verhuist naar de nóg latere avond van SBS 6. Daar trok de serie gisteren bijvoorbeeld 72.000 kijkers. Oftewel: al het harde werken is voor niets geweest, want er kijkt geen hond. “Natuurlijk is het jammer“, zegt Barlo.

Het is geen feest bij Barlo thuis. “De champagne is hier niet ontkurkt. Het was leuk geweest als het beter bekeken was. Maar ik lig niet wakker van de kijkcijfers. Het punt is: als acteur heb je je werk gedaan, je kunt er niets meer aan veranderen.

Barlo denkt dat het misschien nog beter wordt. “Nog lang niet alles van De Spa is uitgezonden, dus wie weet. Er zijn honderd afleveringen opgenomen. Soms heeft het echt even tijd nodig. Wij als makers hadden ook de tijd om erin te groeien. Misschien heeft de kijker dat ook nodig.

Haar man Frank Timmer, die met zijn bedrijf FTV Productions onder meer Beste Zangers maakt, denkt dat het niet aan de kwaliteit ligt. “Als tv-maker kan ik zeggen dat ik het vakkundig gemaakt vind. Kosten noch moeite zijn gespaard.”

Waarom is de serie volgens hem dan geflopt? “Ik denk dat het komt door twee dingen: het tijdstip, simpelweg te laat, en dat het voor een te jonge doelgroep gemaakt is die op dat tijdstip geen tv kijkt. Je kunt er wel degelijk mee scoren, maar niet zo laat.”

Net5 wijst erop dat De Spa op internet en uitgesteld wel goed bekeken wordt. Barlo: “Alleen net waar het voor bedoeld is, op televisie op dat tijdstip, scoort het minder.

Het Telegraaf-artikel ’Champagne is niet ontkurkt’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen