Van Gelder: ‘Matthijs onder vuur, maar Ybeltje dan?’

Ziggo Sport-ster Jack van Gelder ergert zich eraan dat het salaris van NPO 1-ster Matthijs van Nieuwkerk elk jaar onder een vergrootglas ligt, maar dat de kosten van het veelbesproken oud-VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes nauwelijks aandacht krijgen. Dat zegt hij op Twitter. Van Nieuwkerk is met 580.000 euro op de koning na de meest betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector, maar ook Kamerleden krijgen vorstelijk betaald en hun wachtregeling is riant, aldus Van Gelder.

Van Gelder vindt het belachelijk. “Er is ieder jaar weer veel kritiek op het salaris van bijvoorbeeld Matthijs van Nieuwkerk maar over kamerlid Ybeltje hoor ik niets.

En dat terwijl Ybeltje ook haar zakken vult, meent hij. “Kost de belastingbetaler in drie jaar anderhalf miljoen euro aan wachtgeld. Zij heeft in zeven jaar 32 woorden in de kamer gezegd.

Al snel wordt Van Gelder gecorrigeerd: het bedrag van 1,5 miljoen euro is ínclusief het salaris dat zij zeven jaar lang ontving voor haar werk in de Kamer. “Vind ik nog erg veel geld voor 32 woorden en het bekijken van Netflix.

Annemarie van Gaal deed in De Telegraaf haar beklag over dit bedrag van 1,5 miljoen euro. “Jouw uitstapje naar de landelijke politie kost ons als samenleving anderhalf miljoen euro en wat krijgen we ervoor terug?

Ybeltje heeft over haar ervaringen in de Kamer – het was volgens haar vooral Netflix kijken om de tijd tot stemmingen te doden – een boek geschreven. “Prima dat je je Kamerlidmaatschap niet leuk vond en nu de frustraties van je af schrijft, maar waarom ben je dan zeven jaar Kamerlid gebleven?

Foto: Ziggo Sport

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen