Shula Rijxman reageert op bloedlinke AVROTROS

NPO-voorzitter Shula Rijxman reageert gelaten op het feit dat AVROTROS woest is op haar omroeporganisatie. Ze is ervan overtuigd in het belang van het publiek te handelen. Dat heeft ze laten weten in het De Perstribune op NPO Radio 1. De AVROTROS is bloedlink op de NPO, omdat het twee tijdslots kwijtraakt door dj’s die uit onvrede vertrekken naar een andere omroep: Radio 2’s middag-dj Rob Stenders naar BNNVARA en Radio 1’s zaterdagduo Mieke van der Weij en Peter de Bie naar MAX.

De NPO wil deze dj’s op hun eigen tijdslots behouden en wijst de AVROTROS-slots daarom toe aan de andere omroepen. AVROTROS is zó furieus dat het een rechtszaak overweegt van geld dat ook in programma’s gestoken kan worden.

Rijxman: “Kijk, het is een voorgenomen besluit. Ik begrijp dat de omroepen teleurgesteld zijn. Het zijn altijd enorm lastige keuzes. We staan open voor alle reacties en nemen eind oktober een definitief besluit.”

Je kan nooit iedereen blij maken, zegt ze. “Het maken van zo’n programmering is een enorme puzzel waarbij we goed moeten kijken naar wat de afspraken zijn geweest in allerlei plannen, wat de luisteraar wil en hoe we de zenders kunnen versterken. Dan moet je keuzes maken.”

Je kunt er niet omheen dat in elk geval het programma van Mieke en Peter een belangrijk programma is voor de luisteraar. Onze inzet was om de twee belangrijkste dj’s Rob en Annemieke allebei voor Radio 2 te behouden. Daar is in het voorgenomen besluit aandacht voor.”

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen