RTL 4’s HHB voor chocolatiers heet Chocoladeshow

Geplaatst op ma 23 okt 2017 om 15:00

RTL 4’s chocolavariant van Heel Holland Bakt met presentatrice Miljuschka Witzenhausen gaat De Chocoladeshow heten. De eerste aflevering is op zondag 5 november om 18.05 uur, voorafgaand aan de weekend-Boulevard. Dat heeft de zender laten weten. De Chocoladeshow gaat op zoek naar de beste chocolatier van Nederland. “Tien getalenteerde young professionals worden op technisch en creatief gebied uitgedaagd om de meest prachtige kunstwerken neer te zetten.

De jury bestaat uit één meneer: ‘chocoladegoeroe’ Hidde de Brabander. En hij is ontzettend deskundig. “Chocolade maken is echt iets anders dan bakken. Het is een wiskundig en natuurkundig proces waarbij tijd en temperatuur cruciale factoren zijn.”

In De Chocoladeshow airbrushen, tempereren, modelleren en moulleren de tien talenten zich een slag in de rondte om te laten zien wat ze in huis hebben op dit gebied.

Iedere week valt één chocolatier af en in de finale strijden de overgebleven chocolatiers om de eer én de hoofdprijs: het ontwikkelen van een eigen smaak chocoladereep.

Foto: RTL
22 Reacties op “RTL 4’s HHB voor chocolatiers heet Chocoladeshow”


 1. Jos Ti

  Met veel BN’ers graag!
  Dit wordt natuurlijk een grote flop.

 2. GW

  Hij kan er echt helemaal niets aan doen, maar ik kan niet langer dan 5 sec. naar die stem van Hidde de Brabander luisteren. Gecombineerd met de niet natuurlijk presenterende Miljuschka “ik wil continu benadrukken dat ik jurylid ben” Witzenhausen is dit een programma dat ik zal overslaan.

 3. Gratje

  Niet te geloven. Dat dit zomaar kan. Belachelijk.

 4. Hans

  Ach, niets bijzonders, gesponsord programmaatje op het timeslot van Eigen Huis & Tuin en RTL Woonmagazine. Als de sponsor tevreden is, prima. Het zal RTL niet interesseren.

 5. B. Vogels

  Na-apers.

 6. Bas

  Verschrikkelijk. Boycotten die zender met zijn flutprogramma’s.

 7. Tante Truus

  Het budget moet duidelijk op. Maakt niet uit wat voor programma het is, als er maar iets de ether wordt ingeslingerd.

 8. Rambo

  Totaal onbegrijpelijk deze keuze dit programma, wie gaat dit nu volgen? Tel daarbij op dat Miljuschka dit presenteert en je kan er vanuit gaan dat dit een flop wordt.

  Waar komt dit mens ineens vandaan? Wat maakt haar zo goed dat zij op RTL4 te zien is? Zijn er geen genoeg vrouwen bij RTL dan? Het enige wat zij heeft ten op zichte van andere presentatrices bij RTL4 is haar brunette haarkleur.

  Haal haar ook van RTL boulevard weekend editie af en zet op die plek Lieke van Lexmond of Froukje de Both. Die kunnen tenminste wel boulevard presenteren. Dat hebben ze beide in het verleden wel bewezen

 9. b

  Valt niet mee om zelf iets te bedenken .

 10. Anoniem

  Schaamteloos kopiëren.. creativiteit is ver te zoeken daar.
  Brevet tot onvermogen heet dat.

 11. Anoniem

  Gelukkig heeft MAX HHB wel zelf verzonnen. :lol:

 12. Freek

  En dan echt denken dat je drie miljoen kijkers haalt zeker…

 13. Wolter

  Als het op RTL wordt uitgezonden wordt het sowieso een flop.

 14. Anoniem

  Gelukkig is dit RTL-programma wel origineel. :lol:

 15. Leon

  Zal me niets verbazen dat merv. L de Mol dit bedacht heeft,daar is ze zo goed in.
  Oh ja en in overal dom om lachen,dat kan ze ook als de beste.

 16. 123

  Dit programma staat niet op prime time geprogrammeerd, anders dan Help, Ik Wil Een Bruidstaart (of hoe dat programma ook heette; dat programma met Miljuschka en John Williams) toentertijd. Ik denk dat RTL ondertussen echt wel weet dat je niet slappe aftreksels op prime time moet neerzetten. Dus als gesponsord vooravond-programma zal het niet misstaan in de RTL-stal.

 17. frans

  Ik mis de kop …Max verkoopt format aan RTL

 18. frans

  Trouwens ik voorzie grote problemen met Sylvana, Quincy en Tanja..De drie grootste chocoladenbollen van Nederland

 19. Rogier

  Flop flop …

 20. Laurens

  Prima voor RTL om dit in de vooravond te zetten. Wel kaal met maar 1 jurylid…

 21. Laura Vamp Fatale

  BN ers, please ga je aanmelden PLEASE !!!!!!! . Een ideale kans voor jullie om weer met je muil op de TV te komen , het kan niet beter
  xxx

 22. trudy

  Waarom is alles tegenwoordig een kopie van HHB? Je bakt chocolade toch niet? Dan was die serie over Brood meer een kopie. Kortzichtig gedoe hier. Kijk eerst wat het wordt. Oordeel dan. Die koppen van deze site helpen al helemaal niet. Stemmingmakerij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.