Meest bekeken Zesuurjournaal in 2017 door Anne Faber

De persconferentie waarin het Openbaar Ministerie bekendmaakte dat het lichaam van de vermiste Anne Faber (25) is gevonden, trok donderdagavond om zes uur erg veel kijkers naar de tv. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Rond vijf uur verzonden nieuwsrubrieken een pushbericht over de persconferentie die een uur later zou plaatsvinden en men keek massaal. Vooral het liveverslag in het Zesuurjournaal op NPO 1 was met ruim 1,5 miljoen kijkers (44 procent) zeer veel bekeken.

Het is de meest bekeken uitzending van het Zesuurjournaal sinds 9 november 2016, toen de uitzending in het teken stond van de Amerikaanse verkiezingen en er ruim 1,6 miljoen mensen keken.

Hoewel 44 procent van de zes-uurkijker dus bij NPO 1 zaten, trok ook RTL 4 meer kijkers dan gemiddeld met zijn RTL Nieuws van zes uur. Die nieuwsrubriek kwam uit op 749.000 kijkers (22 procent).

De persconferentie werd ook live uitgezonden door Hart van Nederland op SBS 6. Die uitzending noteerde 212.000 kijkers (6 procent).

Later op de avond trokken ook het Half Acht Nieuws (1,4 miljoen) en het Achtuurjournaal (2,2 miljoen) veel bekijks.

Anne Faber werd sinds 29 september vermist. Ze maakte die dag een fietstocht via Soest. Faber stuurde nog een selfie naar haar vriend, waarna ze spoorloos verdween. De afgelopen twee weken is er intensief naar haar gezocht.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen