Mathijs Bouman exclusief aan de slag bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman wordt de vaste economische duider van Nieuwsuur. Daarmee versterkt het programma zijn economische berichtgeving en is het nog beter in staat om snel op de actualiteit in te springen. Dat hebben NOS en NTR laten weten. Bouman (51), gepromoveerd econoom en voormalig onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, is al jaren een bekend gezicht in diverse tv-programma’s. “Maar hij verbindt zich nu aan Nieuwsuur“, zegt een woordvoerder van het programma.

Bouman is verheugd over deze exclusieve verbintenis. “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium.”

Nieuwsuur is het belangrijkste serieuze nieuwsprogramma van Nederland. “Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.

Naast duiding in de studio gaat Bouman ook meedraaien binnen de Nieuwsuur-redactie om te brainstormen en economische input te geven. Ook zal hij een rol gaan spelen bij de verschillende digitale uitingen van Nieuwsuur, zoals de Nieuwsuur-site en -app en de verschillende sociale media-kanalen.

Bouman, die columnist bij Het Financieele Dagblad blijft, schuift vanavond aan bij de speciale uitzending van Nieuwsuur vanuit Den Haag, ter gelegenheid van de installatie van het kabinet.

Foto: NOS, Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen