Ron Brandsteder blij dat hij niet nu bij televisie werkt

Ron Brandsteder is blij dat hij de televisie van vroeger heeft meegemaakt en niet in de tv-wereld zoals we die nu kennen heeft hoeven werken. Dat vertelt de oud-presentator van hits als Laat Ze Maar Lachen en Dancing with the Stars in weekblad Party. Brandsteder was dé man van de grote shows bij RTL. “Het was een mooie tijd en heel leuk om te doen. Maar de grote televisieshows mis ik niet hoor. Heimwee naar vroeger heb ik niet. Ik ben blij dat ik in die tijd bij tv heb gewerkt en niet nu.”

De tv-wereld van nu vindt Brandsteder niet zo plezierig. “Tegenwoordig zijn de meeste mensen in Hilversum zo nerveus met kijkcijfers bezig. Daar maakten we ons vroeger helemaal niet zo’n zorgen om. Je wist dat de mensen keken en dat was genoeg.”

Nu doet iedereen er zo ingewikkeld over, aldus Brandsteder. “Kijkcijfers zijn heilig. Dat zie ik bij mijn zoon Rick die ook bij de tv werkt. Ik zou niet meer met hem willen ruilen.”

Zijn zoon Rick Brandsteder maakt tegenwoordig onder meer Temptation Island. “Dat concept is toch niet te geloven? Er worden stelletjes uit elkaar gehaald en die worden allebei op een ander eiland gezet. Vervolgens wordt er gekeken of ze trouw aan elkaar kunnen blijven met allerlei verleidingen die voorbij komen. Welk stel doet daar nou vrijwillig aan mee?”

Vroeger zou zo’n format ondenkbaar zijn. Maar nu is het een programma dat door veel mensen wordt bekeken. De tijden veranderen. Dat moeten we accepteren. Maar ik mis soms wel iets van de charme van vroeger.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen