Jeroen van Koningsbrugge wint prijs voor beste acteur

Smeris-ster Jeroen van Koningsbrugge heeft vanavond de Zilveren Televizier-Ster Acteur gewonnen. Hij versloeg Erik de Vogel en Thom Hoffman. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Veel mensen dachten dat Erik de Vogel zou winnen, omdat Arjen Lubach fanatiek actie voor hem heeft gevoerd. Ook Van Koningsbrugge dacht dat De Vogel zou winnen en had daarom geen speech op zak. “Hier had ik serieus niet op gerekend. Ik dacht: die Erik de Vogel pakt hem, joh.”

Van Koningsbrugge won eerder al de ‘gewone’ Televizier-Ster. “Ik heb er twee inmiddels van het presenteren. Dit is een nieuwe categorie, dus ik heb toch een achterweg gevonden om naar binnen te komen ergens.”

Hij is er heel blij mee. “Ik ben er heel erg trots op. Ik wil de mensen bedanken die op mij hebben gestemd. Ze zijn er niet vanavond hoor ik, maar super leuk.”

De komediant hield het kort. “Ik merk dat ik emotioneel word, dus ik loop weg.”

De eerste Zilveren Televizier-Ster Acteur ging vorig jaar naar Thom Hoffman.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen