Jelte blij met LINDA.tv: ‘NPO is heel erg traag’

Een uur geleden is Jelte Sondij’s nieuwe serie op LINDA.tv van start gegaan: OFFLINE, waarin hij de telefoon afpakt van smartphone-verslaafden en hen dan 72 uur lang volgt. Het is hem heel erg goed bevallen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Sondij geniet van online programmamaken. “Online televisie maken biedt ongelooflijk veel vrijheid en je kunt ideeën een stuk sneller uitvoeren. Als we OFFLINE voor de NPO hadden gemaakt, zaten we nu nog te vergaderen over het concept.”

Deze online programmaatjes van zeven minuten zijn de toekomst, aldus Sondij. “Dat lijkt me onvermijdelijk. Je ziet ook dat tv-makers steeds vaker ook online actief zijn, zoals Tim Hofman dat heel knap doet op Youtube met BOOS.

Toch hoor je niemand bij het koffie-apparaat over LINDA.tv praten en nog wél over De Wereld Draait Door of Pauw. De kracht van lineair is nog altijd enorm. Sondij kijkt echter nooit meer traditioneel. “Eerlijk gezegd heb ik sinds de Amerikaanse verkiezingsavond mijn televisie niet meer aangehad. Ik kijk alles op mijn laptop.”

Hij kijkt alleen maar series als Narcos en buitenlands amusement. Wél is hij dol op Zondag Met Lubach. “Maar ook dat kijk ik later terug, waarschijnlijk ben ik van de generatie die de deur dichtdoet qua lineair televisiekijken.”

Het AD-interview met Jelte Sondij kunt u lezen via Blendle. Zijn programma op LINDA.tv ziet u hier.

Foto: LINDA.tv

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen