Bert van Leeuwen luistert naar kritiek: geen baard meer

Bert van Leeuwen geeft gehoor aan de kritiek die hij in februari kreeg op zijn gezichtsbeharing. De EO-ster neemt geen baard meer. Dat laat de presentator weten in weekblad Privé. Van Leeuwen wil zijn kijkers niet tegen de haren in strijken en heeft daarom gewoon weer scheermesjes gekocht. “Haha, die baard. Ja, dat werd een verhaal apart. Ik had me nooit gerealiseerd dat mensen zich daar zo druk om kunnen maken. Ik kreeg er heel erg veel commentaar op, tot boze brieven aan toe.”

Je zou kunnen zeggen dat het uiterlijk zijn eigen zaak is, maar: “Je kunt honderd keer roepen dat dat onbelangrijk is, maar het leidde toch af. Van alle mails die we kregen, ging de helft over de baard! Nou, ik kan iedereen geruststellen, hij is er in het nieuwe seizoen af.

De baard is eraf, maar wel loopt hij rond in gewone casual kleding, terwijl hij een beroemde tv-ster is. Wie trekt hem dat aan? “Mijn vrouw heeft natuurlijk invloed, maar het neemt geen al te grote plaats in. Eigenlijk zie ik er op tv net zo uit als in het dagelijks leven.”

Het is een bewuste keuze. “Zeker in Het Familiediner, waarin ik niet overdressed bij de mensen wil binnenvallen, ben ik steeds meer mezelf, zowel in uiterlijk als in de benadering van de mensen.”

Ik heb al jaren een prima kledingleverancier, Piet Zoomers in Wilp. Zij voorzien mij al jaren van passende kleding voor bijna al mijn programma’s.”

Het Privé-interview met Bert van Leeuwen kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen