Waldemar verdedigt bekladders huis Thierry Baudet

Tv-acteur Waldemar Torenstra kwam donderdagavond verrassend uit de hoek in de talkshow van Jeroen Pauw. De linkse tv-persoonlijkheid verdedigde min of meer de bekladders van het huis van de rechtse politicus Thierry Baudet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Politicus Henk Krol en SBS’er Thijs Zeeman veroordeelden de bekladding door linkse activisten, waarna Torenstra, de man van NPO 1-presentatrice Sophie Hilbrand, met een alternatieve mening kwam.

Zeeman gaf aan de bekladding buitenproportioneel te vinden: “Ik vind wél dat je het naar buiten had moeten brengen. Dan kun je laten zien wat je kan overkomen. Ik snap het punt wel, maar het feit dat je als politicus thuis in je eigen huis wordt aangepakt: dat vind ik echt bizar.

Daarop zei Torenstra: “Ja? O, dat vind ik grappig. Ik vind het grappig dat je er zo sterk over denkt. Ik vind het ook niet leuk en het is rommel en het kost geld, maar hij doet vrij stevige uitspraken. Dan vind ik dat je ook wel een reactie kunt verwachten eigenlijk.”

Als andere tafelgasten aangeven dat aangevallen worden in je eigen huis niet prettig is, gaf Torenstra aan: “Het is toch ook niet in zijn eigen huis, het is op de deur. Dit vind ik in de rij tomaten bekogelen, een taart in je gezicht… Dat vind ik niet normaal, maar ik vind het ook niet verschrikkelijk.”

Presentator Jeroen Pauw sprak van ‘linkse ongure types’, maar ook dat bracht Torenstra niet op andere gedachten: “Ik ben er geen voorstander van, maar ik vind het niet zo heel erg. Ik vind het grappig dat jij het een soort schending van de integriteit vind. Dat vind ik wel meevallen.”

Torenstra’s Risky Rivers-collega Martijn Fisscher: “Het gaat wel te ver, Wal.”

Torenstra: “Ja? Mwoah…”

Pauw verbaasde zich over Torenstra’s uitlatingen. “Als je uitspraken pittig zijn, kun je pittige tegenuitspraken verwachten. Argumenten met argumenten bestrijden.

3FM-dj Mark van der Molen heeft op Twitter geen goed woord over voor Torenstra: “Domme lul van de week.”

Linkse acteurs als Hanna Verboom, Katja Herbers en Waldemar Torenstra mengen zich in de media regelmatig in het politiek debat. De meerderheid van Nederland, en daarmee het publiek dat zij bedienen, stemt tegenwoordig rechts.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen