Veel kritiek op Sander Lantinga als analist op Veronica

Het toevoegen van BN’ers aan de voor- en nabeschouwing van het Champions League-voetbal komt Veronica tot nu toe vooral op veel kritiek te staan. Het optreden van Sander Lantinga op dinsdagavond maakte al helemaal de tongen los. Dat bleek uit reacties op sociale media. Het regende klachten van voetballiefhebbers, zoals: “In Engeland zitten Lineker, Lampard, Gerrard en Ferdinand klaar voor analyse Champions League. Bij Veronica is Sander Lantinga de kenner…

Het gaat op deze manier wel heel erg ver, vindt een ander. “Sander Lantinga als analist bij Champions League? Ik neem aan omdat Bonnie St Claire verhinderd was?

Anderen vonden het vooral lachwekkend. “Hahaha wat doet Sander Lantinga daar, heeft ‘ie een prijsvraag gewonnen?

Media als Metro en Voetbal Inside besteden aandacht aan de felle kritiek op Lantinga. ‘Sander Lantinga gaat af bij CL-debuut’, kopt Metro, en VI: ‘Veel kritiek op ‘voetbalanalist’ Sander Lantinga’.

Johan Derksen van Voetbal Inside had er afgelopen maandag al een hard hoofd in: “Sander Lantinga, wie is dat? Waar gaat hij commentaar geven? Dit is minachting voor het publiek. Ik vind die gozer als diskjockey al een ramp en dan gaat hij me nu ook nog vertellen hoe het voetbal in elkaar zit. Ik vind het echt bezopen dat ze dit doen.”

En collega René van der Gijp zei: “Dit is het enige land waar dit kan hè. Als je in Amerika zit te kijken naar basketbal en American football, dan zitten er altijd gasten aan tafel die zelf op hoog niveau gespeeld hebben. Je gaat toch ook Eddy Murphy niet aan tafel zetten bij een football-wedstrijd? Waar slaat het op?

Derksen: “Dat soort klootzakken geloven in zichzelf.”

Die uitspraken van Derksen en Van der Gijp werden dinsdag herhaald in De Coen & Sander Show, waar Lantinga er hartelijk om moest lachen. Het weerhield hem er niet van om ’s avonds naar de Veronica-studio te gaan.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen