Tv-zender RTL Z bestaat vandaag precies twee jaar

De 24-uurszender RTL Z viert vandaag zijn tweede verjaardag. Om dat te vieren heeft het station al zijn bloopers op een rij gezet. Dat is te zien op Twitter (zie onder dit bericht). De slingers en ballonnen kunnen echter wel achterwege blijven op de redactie van RTL Z, want het station is lang niet geworden wat men ervan had verwacht. Het station begon twee jaar geleden met een ambitieus uitzendschema vol met dagelijkse actuele programma’s als Z Today, @Z en Van Liempt Live.

Toen het Amerikaanse realityprogramma Undercover Boss veel beter wist te scoren op RTL Z dan die dure dagelijkse programma’s, ging het roer om. Tegenwoordig is er overdag nieuws te zien op RTL Z (net als vroeger op RTL 7) en zit het avondschema vol met aankoopseries als Undercover Boss en importdocu’s.

Voorlopig blijft RTL Z zo’n importzender, gaf zenderbaas Marco Louwerens onlangs aan. “Ik denk dat we nog een tijdje moeten blijven met aankoop, want dat doet het nou eenmaal goed en is gewenst door de doelgroep. We gaan online dingen proberen en daar kunnen we dan eventueel een programma van maken.”

Alle ambitie is weg. “Het heeft wel wat minder allure en dat is voor mij wat minder leuk, omdat het het werk wat makkelijker maakt. We moeten nu vooral goede documentaires aankopen.”

De bloopers:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen