Shownieuws verwijt RTL Late Night claimgedrag

Evert Santegoeds vindt dat RTL Late Night zich schuldig maakt aan claimgedrag. Dat zei de Shownieuws-ster dinsdagavond op SBS 6. Gerard Joling werd maandag een paar uur voor de uitzending van RTL Late Night afgebeld, omdat hij vrijdag al in Jinek zat. De zanger deed boos zijn verhaal in Santegoeds’ krant De Telegraaf. “Het liep bijzonder hoog op. Gerard belde me maandag en het hele verhaal zat hem erg hoog. Ik kan ook niet zeggen dat het nu is gaan liggen bij hem.

Joling zit er nog steeds mee, aldus Santegoeds. “Hij heeft overal zijn mond gehouden, maar hij verbaast zich er heel erg over dat hij niets gehoord heeft van RTL. Hij is een beetje slachtoffer geworden van de strijd tussen de talkshows.”

De kijkcijferstrijd wordt soms vrij kinderachtig gevoerd. “Het is heel erg claimgedrag. Zit je bij de ene show, dan mag je voorlopig niet meer bij de andere komen, of je had eerst naar die andere moeten gaan. Dat is iets wat hij niet begrijpt, vooral omdat het zijn eigen RTL is en hij gewoon een beetje reclame had willen maken voor het RTL-programma Geer & Goor.”

RTL Boulevard trok dinsdag overigens partij voor zusterprogramma RTL Late Night. Bridget Maasland bagatelliseerde de ergernis van Joling. “Gerard Joling zat afgelopen vrijdag bij Jinek. Daar zat hij eigenlijk niet om zijn programma te promoten, maar om zijn T-shirtlijn te promoten en alles wat er om Gerard heen eigenlijk te koop is.

Bij Humberto zat alleen Gordon er. Het was geen relletje dat Gerard niet mócht komen, het was meer van: waarom zou je nog een keer hetzelfde verhaal vertellen als je dat vrijdag al bij Eva hebt verteld?

Lees ook:
Bizar: RTL Late Night boycot Joling na Jinek-optreden (gisteren)
Humberto: ‘Gerard Joling in toekomst weer welkom’ (gisteren)
Luuk Ikink snapt niet waarom Gerard Joling fuzz maakt (gisteren)

Foto: SBS Shownieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen