NPO brengt Dit Was Het Nieuws terug op televisie

De satirische nieuwsshow Dit Was Het Nieuws komt weer terug op de buis. De NPO blaast het programma nieuw leven in. Dat vertelt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in de VARAgids. Dit Was Het Nieuws begon in 1996 bij de TROS op het toenmalige NPO 2 en verhuisde in 2010, na maar liefst 26 seizoenen, naar RTL 4. Daar heeft het programma van Harm Edens nog eens acht seizoenen volgemaakt, maar eind 2015 kwam het programma ook bij de commerciëlen ten einde.

Nu is er sprake van een tweede terugkeer. “Bij de NPO willen we satire blijven maken voor de zaterdagavond, op verschillende manieren. De kwis is daar een voorbeeld van. Maar ook Dit was het nieuws, dat we terugbrengen op de zondagavond – dat primeurtje kan ik je geven“, aldus Klein.

Meer is er niet bekend over de terugkeer van Dit was het nieuws, behalve dat het dus terugkeert op de buis. “Daarnaast hebben we het vaak gehad over – en nu ga ik toch het K-woord gebruiken – een nieuwe Kopspijkers. Maar hoe?

Harm Edens is altijd de presentator van Dit Was Het Nieuws geweest. Hij heeft echter niet altijd dezelfde teamcaptains aan zijn zijde gehad. Hij begon ooit met Raoul Heertje en Thomas Acda. Verder deed vooral Jan Jaap van der Wal veel seizoenen mee.

Foto: Avrotros/Leendert Jansen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen