NOS haalt sterinterviewers van premiersgesprek af

De NOS wijzigt de opzet van het wekelijkse tv-gesprek met de minister-president op NPO 1. Voortaan wordt de premier alleen nog ondervraagd door gezichten van de NOS. Dat heeft de omroep laten weten. Tot op heden liet de NOS ook presentatoren van andere omroepen toe, zoals Pieter Jan Hagens van Avrotros en Tijs van den Brink van de EO. Dat verandert nu. “Het Gesprek met de minister-president wordt vanaf nu gevoerd door drie presentatoren van de NOS“, aldus de omroep.

Teruggaan van zes naar drie presentatoren schept duidelijkheid, vindt de NOS. “Het is voor iedereen inzichtelijker en duidelijker, het programma wordt daardoor herkenbaarder en er komt meer samenhang in“, legt een persvoorlichter uit.

Het Avrotros-programma EenVandaag, dat Hagens naar voren schoof voor het gesprek, vraagt zich af of de pluriformiteit van het programma nu niet in gevaar komt.

De NOS kan zich naar eigen zeggen niet vinden in die kritiek. “De NOS bewaakt de onpartijdigheid en pluriformiteit in alle uitingen en uitzendingen, ook in dit programma. Dat de interviewers alle drie NOS presentatoren zijn, doet daar niets aan af.

Het programma NOS Gesprek met minister-president is al sinds februari niet meer op zender. “In een demissionaire periode handelt de regering vooral lopende zaken af. Om die reden ziet de minister-president in die periode af van de wekelijkse persconferentie en het aansluitende gesprek.”

Bekende NOS-gezichten die de premier afgelopen seizoen interviewden zijn Dominique van der HeijdenRon Fresen en Pim van Galen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen