NOS haalt sterinterviewers van premiersgesprek af

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 12:14

De NOS wijzigt de opzet van het wekelijkse tv-gesprek met de minister-president op NPO 1. Voortaan wordt de premier alleen nog ondervraagd door gezichten van de NOS. Dat heeft de omroep laten weten. Tot op heden liet de NOS ook presentatoren van andere omroepen toe, zoals Pieter Jan Hagens van Avrotros en Tijs van den Brink van de EO. Dat verandert nu. “Het Gesprek met de minister-president wordt vanaf nu gevoerd door drie presentatoren van de NOS“, aldus de omroep.

Teruggaan van zes naar drie presentatoren schept duidelijkheid, vindt de NOS. “Het is voor iedereen inzichtelijker en duidelijker, het programma wordt daardoor herkenbaarder en er komt meer samenhang in“, legt een persvoorlichter uit.

Het Avrotros-programma EenVandaag, dat Hagens naar voren schoof voor het gesprek, vraagt zich af of de pluriformiteit van het programma nu niet in gevaar komt.

De NOS kan zich naar eigen zeggen niet vinden in die kritiek. “De NOS bewaakt de onpartijdigheid en pluriformiteit in alle uitingen en uitzendingen, ook in dit programma. Dat de interviewers alle drie NOS presentatoren zijn, doet daar niets aan af.

Het programma NOS Gesprek met minister-president is al sinds februari niet meer op zender. “In een demissionaire periode handelt de regering vooral lopende zaken af. Om die reden ziet de minister-president in die periode af van de wekelijkse persconferentie en het aansluitende gesprek.”

Bekende NOS-gezichten die de premier afgelopen seizoen interviewden zijn Dominique van der HeijdenRon Fresen en Pim van Galen.

Foto: NOS
13 Reacties op “NOS haalt sterinterviewers van premiersgesprek af”


 1. Sean

  Omroepverzuiling noem je dat.

 2. BEUK DE BOOM

  “Sterinterviewers”.

 3. Walter

  Pinokkio eh.., weglachpremier eh.., Rutte lacht alle problemen weg in deze gesprekken.

 4. Sven L.

  Waarom geen samenwerking met RTL zoeken? Ik denk dat dergelijke gesprekken mooie aanvulling zouden zijn op RTL Z. NOS & RTL kunnen best prima door 1 deur als ‘t moet;)

 5. sammy

  kunnen ze t verhaaltje helemaal naar ”HUN” idee aan ons doorvertellen,
  en dan met een gezicht van, ‘dit is de waarheid”

  stelletje oplichters,
  npo ???
  weg ermee,
  puur censuur,

 6. LeonDorsey

  NOS….spreekbuis van het kabinet/staat, en die hebben liever geen kritisch
  “ondervraging” door “vrije” journalisten .
  Jammer, het gaat beginnen, de burger mag niet alles weten…

 7. Pieter

  Er is altijd wel iets te zeuren over de NOS ,dat blijkt maar weer!
  wees blij dat er censuur heerst in Nederland De NOS doet gewoon wat het moet doen , en dat ze dat met hun eigen personeel willen doen is hun zaak !

 8. Pieter

  moet zijn…… dat er geen censuur is!!!!

 9. Tom

  Ze zitten toch al fijn onder 1 paraplu van de NOS. Vroeger had zowat elke omroep een gesprek met de minister president of vertegenwoordiger van de partij die het meest aansloot op hun eigen gezwets.

 10. Otto Groeneveld

  Hahaha er is geen enkele eikel van de NOS die galbak Rutte hard durft aan te pakken. Man is verantwoordelijk voor de dood van duizenden bejaarden die dood zijn gegaan in hun eigen stront omdat er geen hulp was. Zijn geprivatiseerde tehuizen met zijn graaienden vrinden die de samenleving om zeep hebben geholpen. En maar wegkijken en een beetje stom meelachen met die schoft. Voorlopig nog een miljoen mensen zonder werk eikel. Voorlopig nog 300.000 kinderen met honger naar bed eikel. Voorlopig nog 600.000 mensen die hun eigen bijdrage en zorgkosten niet kunnen betalen eikel. Voorlopig nog 15.000 kinderen iedere dag thuis ipv op school omdat so vso is wegbezuinigd eikel. Voorlopig niet veilig over straat, zeker in grote steden, omdat er geen politie is te bekennen eikel. Voorlopig compleet Nederland afluisteren en iedere privacy wetgeving overtreden eikel. Voorlopig je criminele vriendjess bij de VVD beschermen eikel. Tja NOS er is genoeg om die hufter eens goed te ondervragen, neeee we gaan lekker lacheeeuuuu want het gaat goed. Wat een verschrikkelijke aanfluiting die NOS.

 11. robb

  Pieter Jan Hagens doet ook al buitenhof.

 12. echtwaar

  Gelukkig dat we eikel van den brink niet meer zien bij het interview met de premier.

 13. Marijke

  Wat is er in godsnaam aan de hand met die domme omroeppolitiek van de laatste maanden? Zet gewoon de beste mensen in, en vergal niet het plezier van c.q. verzaak niet je plicht jegens de kijker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.