Miljoenenjacht-Arrold sluit hoger beroep niet uit

De boze Miljoenenjacht-meneer Arrold van den Hurk sluit niet uit dat hij in hoger beroep gaat tegen het oordeel van de rechtbank in Amsterdam. Dat vertelde hij woensdagavond in Pauw. Van den Hurk gaat over een eventueel vervolg op de rechtszaak nog overleggen met zijn beroemde advocaat Peter Plasman. “Dat weet ik niet. We hebben het er samen nog niet over gehad. Het gaat vandaag in een keer zo snel allemaal dat het nog helemaal niet ter sprake is gekomen“, zegt hij.

Ook Plasman kan daar nog geen uitsluitsel over geven. “Kijk, het is een uitspraak van een rechter die over de zaak heeft nagedacht en die onze vordering heeft afgewezen. We hebben de mogelijkheid tot hoger beroep. Daar hebben we ruim de tijd voor. Ik vind het in elk geval netjes om gewoon dat vonnis goed te bestuderen en met z’n tweeën te kijken wat we gaan doen.”

Hij ziet misschien nog een opening. “Er is één punt dat toch wel van belang is: we hebben eerder een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam gehad in de lijn van deze afwijzende uitspraak. Daarvoor zijn we in beroep gegaan en het Gerechtshof in Amsterdam heeft in die zaak toen gezegd: ‘Je kunt niet zeggen dat door het drukken op die knop per definitie het spel afgelopen is.’ Dat was in het kader van dat we getuigen wilden horen. We hebben van het Hof toen gelijk gekregen.”

Als het allemaal zo duidelijk is, blijft het de vraag waarom Linda de Mol als eerste zegt: ‘Dan doen we toch net of het niet gebeurd is.’”

Van den Hurk drukte in 2013 op de rode knop in de Linda de Mol-show, waardoor hij 125.000 euro won. Hij gaf direct aan dat hij eigenlijk bedoelde dat hij juist verder wilde spelen, maar de notaris hield hem aan zijn druk op de rode knop. Uiteindelijk bleek er 5 miljoen euro in zijn koffer te zitten.

Hij maakte er een rechtszaak van, omdat Van den Hurk vindt dat het heel evident was dat hij eigenlijk wilde doorspelen. Doorspelen leverde hem mogelijk een groter geldbedrag op.

Lees ook: Miljoenenjacht-Arrold haalt bakzeil bij rechter (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen