Haye van der Heijden vindt Penoza slechte tv-serie

Haye van der Heyden, schrijver van series als Kees & Co en Kinderen Geen Bezwaar, vindt Penoza een slechte tv-serie. Dat heeft hij gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Van der Heyden vindt het jammer dat er tegenwoordig alleen nog maar gepolijste series als Penoza worden gemaakt en dat er geen sitcoms meer zijn. “Voor mij is de sitcom het echte werk. Je kunt je nergens achter verschuilen. Een sitcom is eigenlijk een toneelstuk dat wordt opgevoerd.

Er zijn momenteel geen nieuwe Nederlandse sitcoms te zien op tv. “Ik lig regelmatig wenend in mijn bed. Het is het mooiste genre, maar het heeft een lage status. Het gaat nu om de mooi gedraaide tv-serie.”

Die gepolijste series zijn nu erg in trek bij de kijker. “Als tv-series in Nederland heel mooi gedraaid en gemonteerd zijn, dan zeggen mensen: wat een goede serie. Dan zit ik mij op te winden. Dan denk ik: het verhaal deugt niet, of: deze scène is een herhaling van de vorige scène, dus die kan eruit. Dan vind ik het allemaal niet goed, maar vinden de mensen het een fantastische serie omdat het er mooi uitziet.”

Kan hij een voorbeeld noemen? “Ik vind die serie waar iedereen zo gek op is – ik heb alleen het eerste seizoen gezien – met die maffiavrouw gespeeld door Monic Hendrickx, hoe heet het ook alweer? Ja, Penoza, dat vond ik helemaal niks. Ik heb daarna niet meer gekeken, dus misschien is het daarna beter geworden.”

Er werd heel veel gehuild, wat ik illustreren noem, er werd heel veel herhaald. Ik vond het geen strak verhaal. Ik vond het niet goed. Maar wie ben ik? Iedereen vindt het geweldig en dat mag ook, maar ik mag het ook niet goed vinden.”

Foto: Omroep WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen