Arjen Lubach fopt internationale media met filmpje

Arjen Lubach heeft internationale media voor de gek gehouden met een filmpje over een zogenaamde ‘spin-off’ van de hitserie Game of Thrones. Dat meldt zijn omroep VPRO vandaag. Lubach en zijn team produceerden in de afgelopen maanden een trailer voor de fictieve serie Westeros die zich afspeelt in de moderne tijd, en plaatsten deze vorige week op een anoniem YouTube-account. “Binnen een week werd de trailer miljoenen keren bekeken op YouTube en Facebook“, aldus de omroep.

Daar blijft het niet bij. “Ook verschenen er ronkende artikelen op websites waaronder VICE, Digg, HUMO en The Telegraph. Op internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over de video en het achterliggende idee.”

Vandaag bleek in een tweede filmpje dat de mysterieuze figuur met capuchon in de video een verdwaalde Arjen Lubach is, onderwijl verzuchtend dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’.

Het gaat dus om een promotiestunt voor de nieuwe Zondag Met Lubach, die op 10 september van start gaat op NPO 3. Het is de derde keer dat het programma het nieuwe seizoen aftrapt met een ludiek filmpje.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen