Acteren in Flikken is super zwaar: ‘Net topsport’

Er is er weer één: een tv-ster die doet alsof teksten oplezen voor een draaiende camera net zo inspannend is als de hele nacht zwoegen aan de nieuwe A6. Volgens Maryam Hassouni is acteren in Flikken Rotterdam vergelijkbaar met topsport. Dat zegt ze in De Telegraaf. Hassouni heeft het on-ge-lo-fe-lijk zwaar. “Het is topsport. Met draaidagen van vijftien uur kan je ’s avonds niet gaan stappen. Nou ja, er zijn acteurs die dat wel kunnen, maar ik weet dat dat bij mij niet werkt.

Om ‘op te laden’ heeft Hassouni allerlei methodes ontwikkeld. Alleen zo kan ze acteren in Flikken Rotterdam volhouden. “Ik doe aan yoga en ik mediteer. Dat klinkt heel suf. Maar wat ik ook doe: soms ga ik naar een speeltuin om te schommelen.

Schommelen is voor Hassouni hét middel om er elke keer weer te kunnen staan. “Even twintig minuten, met een muziekje op of luisteren en kijken naar spelende kinderen en families. Daar word ik heel rustig van.

Haar hele leven staat op haar kop door het acteren. “Voor een relatie heb ik geen tijd gehad. Ik zou echt een verschrikkelijke vriendin zijn. Nooit ben ik thuis, en als ik thuis ben wil ik slapen…

Zelfs een feestje vanwege de afronding van haar studie zit er niet in. “Ik wilde het na afloop van de draaidag doen, maar bedacht me dat ik de volgende dag weer om zeven uur op moest. Met enorme wallen op de set is niet te doen.

Flikken Rotterdam begon vrijdagavond aan een nieuw seizoen. Er keken 1,1 miljoen mensen.

Het Telegraaf-interview met Maryam Hassouni kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros, Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen