Acteren in Flikken is super zwaar: ‘Net topsport’

Geplaatst op zo 17 sep 2017 om 9:00

Er is er weer één: een tv-ster die doet alsof teksten oplezen voor een draaiende camera net zo inspannend is als de hele nacht zwoegen aan de nieuwe A6. Volgens Maryam Hassouni is acteren in Flikken Rotterdam vergelijkbaar met topsport. Dat zegt ze in De Telegraaf. Hassouni heeft het on-ge-lo-fe-lijk zwaar. “Het is topsport. Met draaidagen van vijftien uur kan je ’s avonds niet gaan stappen. Nou ja, er zijn acteurs die dat wel kunnen, maar ik weet dat dat bij mij niet werkt.

Om ‘op te laden’ heeft Hassouni allerlei methodes ontwikkeld. Alleen zo kan ze acteren in Flikken Rotterdam volhouden. “Ik doe aan yoga en ik mediteer. Dat klinkt heel suf. Maar wat ik ook doe: soms ga ik naar een speeltuin om te schommelen.

Schommelen is voor Hassouni hét middel om er elke keer weer te kunnen staan. “Even twintig minuten, met een muziekje op of luisteren en kijken naar spelende kinderen en families. Daar word ik heel rustig van.

Haar hele leven staat op haar kop door het acteren. “Voor een relatie heb ik geen tijd gehad. Ik zou echt een verschrikkelijke vriendin zijn. Nooit ben ik thuis, en als ik thuis ben wil ik slapen…

Zelfs een feestje vanwege de afronding van haar studie zit er niet in. “Ik wilde het na afloop van de draaidag doen, maar bedacht me dat ik de volgende dag weer om zeven uur op moest. Met enorme wallen op de set is niet te doen.

Flikken Rotterdam begon vrijdagavond aan een nieuw seizoen. Er keken 1,1 miljoen mensen.

Het Telegraaf-interview met Maryam Hassouni kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros, Ruud Baan
13 Reacties op “Acteren in Flikken is super zwaar: ‘Net topsport’”


 1. lvs2015

  Maryam Hassouni kan beter eens echt met Olympische sporters die voor dag in dag uit,jaar in jaar uit maanden/urenlang trainen en afzien, gaan praten als ze weer het woordje ” acteren is net topsport ” in de mond neemt. Ze weet niet waarover ze praat dit dom wicht. Ja, dom wicht anders had ze wel een opleiding tot arts of piloot gevolgd of misschien zelfs commando speciale operaties van het KCT als we praten over de top op militair gebied. Maar ja, als je niks gewend bent, alleen maar je keuze moet maken elke ochtend op weg naar welke betaalde klus ook, welk soort slobber ‘koffie’ ?je bij Starbucks moet kiezen voor minimaal € 4,50? dan heb je inderdaad een zwaar leven naast het updaten van de social media account voor likes.

 2. Reactie

  @lvs2015

  Trainen, afzien én stimulerende middelen nemen. Oftewel: een dopingprogramma afwerken.

 3. b

  MC is weer eens iemand aan het neerhalen.

 4. Jahbah

  Toch een van de betere acteurs uit de serie.

 5. Sander

  Hoezo geen tijd voor een relatie? Als je werk belangrijker is dan je persoonlijke leven, dan gaat er toch iets goed mis.

 6. critikast

  O, o, o , wat hebben we het toch zwaar. Misschien zitten er in jouw omgeving ook wel mensen die het met een echte baan veel zwaarder hebben dan jij: over het paard getild meisje!

 7. One

  Maryam Hassouni heeft verschillende vechtsporten gedaan, dus ze zal beter hoe vergelijkbaar acteren en topsport zijn, dan de stаgiair die dit stukkie heeft getikt.

 8. One

  *beter weten

 9. Graaf Volkert

  Wat een viswijf…
  Ik meen het.

 10. Rogier

  Hee mijn kritiek over dit stuk is verwijderd… lekker mc!!

 11. trudy

  Wat een roddelsite is dit toch

 12. anoniem

  Hoezo “teksten oplezen”, Mediacourant? Acteurs leren de tekst waarschijnlijk uit hun hoofd, en moeten die kunnen herhalen als de camera draait. Dat is iets anders dan oplezen. Daarnaast doen acteurs wel wat meer dan alleen de geleerde tekst herhalen: ze moeten overkomen als het personage dat zij spelen. Dus emoties neerzetten, oo een bepaalde manier praten en bewegen.

 13. Ano

  Ze doet haar stinkende best. En dat bij een serie waar het aan alle kanten rammelt in de uitvoering. Ja hoor het busje wordt zo maar even stilgezet door twee overvallers. En die schiet ze zo even neer terwijl ze zo neergemaaid kan worden door twee automatische wapens. Half achter haar auto is echt geen dekking. Verder een halfzachte motoragent die op zn dooie gemakje tetug komt rijden achteraf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.