Peter R. en SBS-Kees willen PowNed halt toeroepen

Peter R. de Vries en zijn vroegere rechterhand Kees van der Spek willen omroep PowNed een halt toeroepen. Ze vinden dat diens berichtgeving niet door de beugel kan. Dat laten ze weten op Twitter. PowNed kwam dinsdag in het nieuws vanwege een respectloos artikel over de verdrinking van een Syrische vluchteling. De omroep bood excuses aan, maar gaat volgens Van der Spek in het nieuwsartikel ‘Boerkinimoslima vervuilt zwembad, moet betalen’ gewoon door op dezelfde toon.

Van der Spek is het zat. “PowNed gaat door. Deze opruiende ‘journalistiek’ wordt uit belastingopbrengsten betaald. Dat kan niet. Stop PowNed.

Is dat niet iets Noord-Koreaans, wordt hem gevraagd op Twitter. “Daar heeft dit totaal niets mee te maken. Maar dan ook totaal niets!”, reageert hij. “Het is niet een opiniërende column van een journalist met naam en toenaam, maar gewoon ‘nieuws van de redactie’. Dat maakt het zo dubieus.

Het gaat over journalistieke code. Dit is door een journalist geschreven, niet door een reaguurder. Vrije pers is wat anders.

Je mag best over dit onderwerp schrijven, aldus Van der Spek: “Tuurlijk moet je over zo’n nieuwsfeit kunnen berichten. Het gaat erom dat dit een zeer racistische ondertoon heeft. Dit is geen column. De ondertoon is puur racistisch.

Peter R. De Vries steunt Van der Spek en zegt: “PowNed blijft doorgaan met racistische opruiing… Is de hoofdredactie daar op vakantie of gewoon gek geworden???

Foto: SBS

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen