NOS met autorace-rubriek in Eredivisie op Vrijdag

De NOS voegt een autorace-rubriek toe aan zijn late-nightshow Eredivisie op Vrijdag op NPO 1. De eredivisie-uitzendingen op zaterdag en zondag blijven ongewijzigd. Dat heeft de omroep laten weten. Het gaat om een rubriek waarbij (oud-)voetballers en trainers strijden om de ‘Zandvoort Cup’. Bekende gezichten uit de eredivisie wagen zich in een raceauto op het Circuit Zandvoort. Na een testronde met autocoureur Jan Lammers staan de ‘voetbalcoureurs’ op eigen benen.

Ze rijden dan een individuele ronde met het doel de beste tijd van de eredivisie neer te zetten. De snelste van de eredivisie wint de Zandvoort Cup.

Scheidsrechter Bas Nijhuis zet aankomende vrijdagavond als eerste een tijd neer in de Zandvoort Cup. Nijhuis gaat er vol in. “Sorry KNVB, even geen regels vandaag“, zei de arbiter bij het begin van zijn race.

De andere deelnemers die de komende weken aan bod komen zijn onder anderen AZ-trainer John van den Brom, oud-international en analist Pierre van Hooijdonk, trainer Gertjan Verbeek en de onlangs gestopte voetballer Mark-Jan Fledderus.

Het nieuwe race-item vormt iedere vrijdag een korte pitstop in het programma. “Maar centraal staan zoals altijd de uitgebreide samenvatting van de eredivisiewedstrijd en de vooruitblik op het voetbalweekend. ”

De programmering van de NOS van de eredivisie voor het komend weekeinde ziet er als volgt uit.

Vrijdag 11 augustus: Eredivisie op Vrijdag om 23.25 uur op NPO 1 met Henry Schut
Zaterdag 12 augustus: Studio Sport Eredivisie om 22.15 uur op NPO 1 met Henry Schut
Zondag 13 augustus: Studio Sport Eredivisie om 19.00 uur op NPO 1 met Tom Egbers
Zondag 13 augustus: Studio Voetbal om 22.50 uur op NPO 1 met Tom Egbers

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen