Monic Hendrickx: ‘KLEM kreeg meer draaidagen’

Monic Hendrickx vindt het jammer dat haar serie Penoza steeds in een recordtempo gedraaid moest worden. Dat laat de actrice blijken in Het Parool. Penoza is het grootste succes van NPO 3, maar toch moeten de acteurs en actrices tijdens de opnames vechten tegen de klok. “Ondanks de lof hebben we dit seizoen net als alle voorgaande in 60 dagen geraaid. Ik kan wel jaloers zijn op een serie als Klem. Die serie kreeg 77 draaidagen voor hetzelfde aantal afleveringen.

Het is puur een geldkwestie. “Wij hebben met Penoza de lat hoog gelegd. Er is enorm bezuinigd op cultuur en dat voel je in de werkdruk. In de tijd van de tv-serie Stellenbosch draaiden we 4 minuten film per dag. Nu is dat 14 minuten. Het zou mooi zijn als we, mocht de film er komen, echt een keer uit mogen pakken.

Tegelijkertijd toont Penoza aan dat je met 60 draaidagen een prachtserie neer kunt zetten. “Ja, dat is problematisch, want je houdt geen rekening met de overuren en de stress.

Hendrickx is óp na de opnameperiode. “Je kunt mij altijd opvegen na een seizoen Penoza. Dat is op mijn leeftijd het resultaat van de fysieke stress na lange draaidagen.

Vanwege haar klus voor RTL 4 was er voor uitrusten na het laatste seizoen geen ruimte. “Het is goed om na zo’n periode even rust te nemen. Dat probeer ik altijd in te plannen, maar nu had ik na Penoza weinig tijd vrij, onder meer door Kroongetuige en omdat ik een boek moet schrijven.

Het boek waar ze op doelt is onderdeel van het schrijfcontract dat ze won in de NPO 2-show De Pennen Zijn Geslepen.

Het Parool-interview met Monic Hendrickx kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen