Jack van Gelder baalt van mislopen Beste Zangers

Jack van Gelder baalt nog steeds van het mislopen van de presentatie van de NPO 1-hit Beste Zangers. Dat vertelt de Ziggo Sport-presentator vandaag in De Telegraaf. Van Gelder wordt in de krant gevraagd waar hij het meest spijt van heeft en dan komt al snel de muzikale Avrotros-show aan bod. “Spijt is een groot woord, maar ik vind het jammer dat ik nooit De beste zangers Van Nederland heb kunnen presenteren. Ik ben gevraagd toen de Tros met dat programma begon“, vertelt hij.

De NOS gaf hem geen toestemming. “Hoewel ik jarenlang nog mede door de Tros werd betaald. Dat pareltje is me door de neus geboord. Dat neem ik de toenmalige bazen van de NOS kwalijk.

Uiteindelijk ging de presentatie naar Edsilia Rombley, Victor Reinier nam het stokje over en tegenwoordig is Jan Smit de host van het programma.

Tegenwoordig presenteert hij Rondo op Ziggo Sport, dat betere kritieken krijgt dan Studio Voetbal. “Dat is het voordeel van de underdog zijn. Meer sympathie met minder kijkers? Misschien. Maar het heeft ook te maken met het instituut NOS, waar vaak zonder goede inhoudelijke argumenten tegenaan wordt geschopt.

Voetbal Inside heeft misschien wel de meeste fans. “Het is een fantastische formule. Wat ik niet zo leuk vind, is het afzeiken van andere mensen, maar als de heren voetbalinhoudelijk bezig zijn, kijk ik er heel graag naar.”

Het Telegraaf-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: Ziggo Sport

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen