Caroline Tensen met druppeltje seks op televisie

Leco van Zadelhoff maakt zijn klant Caroline Tensen zó op, dat ze haar programma’s presenteert met een druppeltje seks. Dat legt de visagist uit in de Vriendin. Het is de zogenoemde Leco-look, die hij ooit voor het eerst toepaste bij Leontine Borsato. “Met die opdracht is mijn carrière in de televisiewereld begonnen. Dat wereldje is heel klein, maar wat ook meespeelde: in de periode waarin ik begon, 25 jaar geleden, waren er nauwelijks visagisten in Nederland“, vertelt hij.

Van Zadelhoffs werk voor Borsato viel op. “Als mensen dan vinden dat jij mooie dingen maakt, weten ze je snel te vinden. Zeker toen ik de Leco-look ontwikkelde.”

Daarna was Tensen aan de beurt. “Ik hield ervan om van een vrouw een lekker wijf te maken. Dat iemand er goed uitziet, met een druppeltje seks. Als bijvoorbeeld Caroline Tensen een spelletjesprogramma presenteerde, zag ze eruit alsof ze op de cover van Vogue stond. Geheel misplaatst, maar ik dacht niet in die hokjes. Ik wilde haar gewoon zo mooi mogelijk maken. Alle vrouwen, eigenlijk.”

Tensen heeft gezorgd voor een van de meest memorabele momenten uit zijn visagiecarrière, legt Van Zadelhoff uit. “Caroline heb ik van een bruin bobje aan een korte blonde coupe geholpen. Daar had iedereen het over, dat was echt the talk of the town.”

Foto: Nick van Ormondt/Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen