Achtuurjournaal wijkt donderdag voor voetbalpraatje

Het Achtuurjournaal, op veel avonden het meest bekeken tv-programma van het land, wijkt donderdag voor een voorbeschouwing van vrouwenvoetbal uit naar NPO 2. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. De NOS gaat de halve finale Nederland – Engeland vanaf acht uur drie kwartier lang voorbeschouwen en daarom is er geen plek voor het Achtuurjournaal. Om 20.45 uur vindt in Enschede de aftrap plaats van de wedstrijd, waarbij het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Elshoff.

De rest van de reguliere vooravondprogrammering van NPO 1 gaat donderdag ook niet door, want in de vooravond wordt de kwartfinale Denemarken – Oostenrijk gespeeld. De voorbeschouwing van die wedstrijd begint om 17.45 uur, de bal rolt vanaf 18.00 uur. De vooravondtitels van NPO 1 zijn dan te zien op NPO 2.

Na afloop van Nederland – Engeland is er nog een nabeschouwing gezien op NPO 1, waardoor Jinek op het vertrouwde winterse tijdstip begint, namelijk om 23.00 uur.

Mocht Oranje donderdag de finale halen, dan zou NPO 1 op zondag wel eens recordcijfers kunnen gaan neerzetten. Dan wordt de finale van het vrouwenvoetbal uitgezonden.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen