‘Wat Matthijs doet is in Nederland nog nooit vertoond’

Wat Matthijs van Nieuwkerk op tv presteert is in ons land Nederland nog nooit vertoond. Dat zegt NOS-presentator Tom Egbers in Veronica Magazine. Van Nieuwkerk is dé beste presentator van Nederland, vindt hij. “Ik kijk eigenlijk met bewondering naar iedereen die een dagelijkse talkshow heeft. Of dat nu Humberto is of Jeroen of Matthijs. Ik geef het je te doen: elke werkdag moet jij hét programma van de dag hebben. Hét onderwerp moet bij jou zitten en niet bij een van de anderen.

Dat is zwaar, aldus Egbers. “Als je één dag een steek laat vallen, ga je eraan en ben je voor drie maanden je geloofwaardigheid, likeability of populariteit kwijt.

Wat dat betreft houdt Van Nieuwkerk het al heel lang vol, aldus de presentator. “Een fout in DWDD, al is die gemaakt door een gast, en Matthijs is de lul. Het is ongelofelijk hoe hij het kan opbrengen om nu al elf of twaalf seizoenen er bam, bam, bam te staan. Dat is in Nederland nog nooit vertoond.”

Als hij ziek is, gaat het programma niet door. Eén keer is hij vervangen door Menno Bentveld, die dat met verbluffende vaardigheid deed, overigens. Maar dat programma is de jas van Matthijs.”

Foto: Bob Bronshoff/BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen