Tour du Jour vooralsnog weinig succesvol op RTL 7

De wielertalkshow Tour du Jour wordt vooralsnog weinig bekeken op RTL 7. Het programma van Wilfred Genee heeft na drie uitzendavonden de grens van 250.000 kijkers nog niet overschreden, terwijl concurrent De Avondetappe op de eerste twee uitzendavonden – Tour du Jour begon een dag eerder – boven de 800.000 kijkers zat. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tour du Jour is elke avond om acht uur te zien. Direct erna, om half tien, begint De Avondetappe.

De eerste drie Tour du Jours scoorden van vrijdag tot en met zaterdag respectievelijk 233.000 kijkers (5 procent), 169.000 kijkers (4 procent) en 234.000 kijkers (4 procent).

De Avondetappe trapte op zaterdag af met 902.000 kijkers (18 procent) en op zondag keken er 828.000 kijkers (14 procent).

Vorig jaar was Tour du Jour een seizoen lang níet te zien op RTL 7. “Ongetwijfeld zal geld ook een rol hebben gespeeld”, zei Genee daarover.

Dit jaar is er een flinke financiële bijdrage van de opnamelocatie Breda. “Breda, dat zich als sportieve stad wil profileren, is een mooie sponsor.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen