Tom Egbers wilde tv-zender beginnen op Sint Maarten

Tom Egbers was in het verleden serieus van plan om een tv-zender te beginnen op Sint Maarten, een eiland dat bij het Koninkrijk der Nederlanden hoort en nog geen 100.000 inwoners telt. Dat vertelt de presentator in Veronica Magazine. Het leek Egbers wel een mooi avontuur. “Ik wilde in mijn studententijd altijd een televisiestation beginnen op Sint Maarten. Eén keer per week werd toen de bevolking van het eiland toegesproken door de gouverneur van het eiland en dat was op televisie.”

Iedereen had wel een tv, maar mensen keken vooral Amerikaanse series, aldus Egbers. “Toen dacht ik: daar kun je toch mooi een dagelijks journaaltje maken.”

De plannen waren nog in een oriënterende fase. “Ik was bezig daarover na te denken. En toen kreeg ik de kans om presentator te worden bij Studio Sport. Ik keek al vanaf mijn derde naar Studio Sport. En als je dan de kans krijgt… gevalletje once in a lifetime.”

Twee weken later zat hij een programma te presenteren. “Terwijl ik daarvoor nog nooit, nooit, nooit de ambitie had gehad. Ik wilde films maken, een verhaal vertellen.”

Nu is hij dé sportpresentator van de NOS. Maar dat was nooit de planning. “Ik heb nooit geambieerd om presentator te worden. Daar was ik ook veel te schuchter voor.”

Foto: Screenshot NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen