Rick Brandsteder aangepakt in eigen RTL Boulevard

Rick Brandsteder, special reporter van RTL Boulevard, werd maandagavond aangevallen in zijn eigen programma. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het OM eist vier weken celstraf tegen Brandsteder voor een mishandeling in het uitgaansleven vorig jaar. Misdaadkenner Peter R. de Vries gaf min of meer aan dat hij een celstraf wel terecht zou vinden, al is het een zware. “Het is geen kattenpis. Het is een stevige straf als die wordt opgelegd, maar dit is nog maar de eis en niet de uitspraak.”

Brandsteder moet misschien inderdaad teruggefloten worden, aldus De Vries. “Mensen zeggen dan: ‘Het is maar voor één klap.’ Maar ook één klap is er één te veel en die kan ook fataal zijn als die slecht aankomt. Tijdens de rechtszitting vandaag heeft de aanklager ook wel duidelijk gemaakt dat dit niet helemaal op zichzelf staat en dat het een reeks van incidenten is waaraan hij zich schuldig heeft gemaakt.”

De Vries merkt op dat Brandsteder een geschiedenis van losse handjes heeft. “Ik som het maar even op: in 2007, 2008, 2011 en 2013. Bij de eerste keer kun je nog zeggen dat je ergens in verzeild raakt en dat het toeval is, de tweede keer is heel vervelend pech, maar de derde keer is echt te veel van het goede. Bij de vierde keer heb je de schijn definitief gewoon tegen. Dat heeft de aanklager ook gezegd: ‘U heeft een strafblad en toch gebeurt het weer.’”

Persoonlijk heeft De Vries niets tegen zijn Boulevard-collega. “Ik vind het op een bepaalde manier wel heel sneu, want wij kennen Rick allemaal hier en ik moet je zeggen: als ik hem ontmoet, vind ik hem altijd een aardige jongen. Ik kan dat zonder voorbehoud zeggen. Ik denk toch dat als hij uitgaat en er komt een beetje drank aan te pas, dat hij dan een te kort lontje heeft.”

De presentator zou beter moeten weten, vindt De Vries. “Ik zou zeggen: als dit je steeds overkomt, en ook al word je geprovoceerd, dan moet je tóch zo sterk zijn dat je je rug ernaar toe draait en weggaat. Op een bepaalde manier trekt hij er toch niet helemaal lering uit en wil hij blijven volharden in dat stappen en uitgaan. Misschien moet je concluderen dat dat niet kan.”

Zelf denkt Brandsteder daar anders over, liet hij weten in een vooraf opgenomen interview: “Ik ben jong en ik werk hard, maar ik houd ook van een feestje met mijn vrienden. Dat ga ik niet uit de weg omdat ik vaak geprovoceerd word. Aan de ene kant moet ik er wel handig mee omspringen. Negen van de tien keer loop ik ervoor weg en soms kan het je ook even te veel worden. Dat is menselijk, al is een klap geven nooit goed. Daar heb ik nog steeds heel veel spijt van.”

De Vries denkt dat Brandsteder wat meer tegen een stootje moet kunnen. “Als je in een kroeg komt zijn er altijd mensen die wat roepen of een vervelende opmerking maken. Dat maak ik ook wel mee.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen