‘Prachtig als Qmusic marktleider wordt’

Het zou prachtig zijn als Qmusic het tot marktleider weet te schoppen. Dat zegt programmadirecteur Iwan Reuvekamp in gesprek met De Stentor. Om op de eerste plek te belanden hoefde Qmusic vorig jaar op een gegeven moment alleen nog maar Radio 538 te passeren, maar inmiddels zijn ook NPO Radio 2 en Sky Radio groter. Toch zegt hij dat je altijd moet blijven dromen. “Ik zou het prachtig vinden als we met Qmusic marktleider worden, dat zou echt radiogeschiedenis zijn.

Het is maar de vraag of het Qmusic daadwerkelijk gaat lukken. De grootste investering tot nu toe, zes ton en een Tesla, heeft het station zelfs in de lift naar beneden gebracht. “Overigens, dromen moeten vooral ook niet altijd uitkomen.

Als boerenzoon zonder noemenswaardige opleiding is Reuvekamp lange tijd onzeker geweest over zijn werk. Daar kan hij tegenwoordig beter mee omgaan, maar wel moet hij soms nog wennen aan de verantwoordelijkheid die hij heeft.

Soms zit hij in de auto en ergert hij zich aan iets dat op Qmusic te horen is. “Dan zegt mijn vrouw, maar Iwan, daar ga jij over! En dan denk ik, oh ja. Schrik ik van mijn verantwoordelijkheid.

Dan kan ik me nauwelijks voorstellen dat ik, die boerenzoon uit Dalfsen die op de tractor naar de radio luisterde, nu zelf verantwoordelijk is voor een radiostation. Magisch”, besluit hij in De Stentor.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen