Peter Pannekoek roast Beau in eerste Summer Night

Beau van Erven Dorens werd maandag aan het begin van zijn allereerste RTL Summer Night geroast door Peter Pannekoek, die furore maakte met roasten tijdens de Comedy Central-show The Roast of Gordon. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Pannekoek verraste Van Erven Dorens met zijn optreden. “Beau, sorry dat ik je onderbreek. Voordat je verdergaat: de RTL-directie heeft mij gevraagd of ik misschien iets over je wil zeggen om de recensenten voor te zijn.

De recensenten zijn geen fan van Van Erven Dorens en gelijk hebben ze, grapte Pannekoek. “Ze zeggen vaak over Beau: ‘Aan talent geen gebrek’, maar volgens mij bedoelen ze: ‘Wat een gebrek aan talent.’ Ze noemen je een kijkcijferkanon en dat is volgens mij omdat als je op tv komt de kijkers wegschieten. Echt waar, je hebt een ongekend talent voor mislukking.”

Volgens Pannekoek is Van Erven Dorens een echte omroephopper en laat hij overal een puinhoop achter. “Om iedereen te herinneren: je bent ooit begonnen bij de publieke omroep, toen ging je naar RTL en toen het daar goed ging, ging je naar Veronica. Toen Yorin, Talpa, Tien, RTL 5, SBS 6 en nu ben je terug bij het kwakkelende RTL.”

Jij bent zo iemand die op 4 mei 1945 besluit om over te stappen naar de Duitsers. Je hebt een neus voor falen. Vroeger hadden mijnwerkers onder de grond een kanarie om te controleren of er genoeg zuurstof in de schachten was. Nou, in televisieland hebben wij Beau van Erven Dorens. Zodra hij een gebouw inloopt, weet je: het einde is nabij.”

Toch heeft ook Pannekoek door dat het de laatste tijd goed gaat met de presentator. “Het is een beetje flauw, want we weten dat het de laatste tijd goed met je gaat. Voor je laatste programma over daklozen ben je genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf en ik heb het gezien. Het is onroerend hoe geïnteresseerd je bent in zwervers.”

Waarschijnlijk ook omdat je wil weten hoe je leven er over een paar jaar uitziet. Om dat te voorkomen zeg je ja tegen alles, zoals tegen reclame’s voor Scarlet in je onderbroek. En wat is er met dat bedrijf gebeurd? Ook failliet! Alles wat deze man aanraakt…

Dus mensen, koester deze avond, want waarschijnlijk is dit niet alleen de eerste maar ook de laatste RTL Summer Night.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen